Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Atest plošného vyhledávání osob

Uskutečnil se v katastru obce Folmava 

Ve dnech 14. a 15. května 2010 proběhl v katastru obce Folmava atest plošného vyhledávání osob pro potřeby IZS. Tohoto atestu se zúčastnilo 15 psovodů se psy využívanými pro potřeby IZS, konkrétně psy Městské policie Praha a Ostrava, Svazu záchranných brigád kynologů, Hasičského záchranného útvaru Hlučín a dobrovolných hasičů.

Vlastní atest se skládal z denního a nočního vyhledávání osob rozmístěných (ukrytých) v terénu. Denní vyhledávání proběhlo v terénu o rozloze 50 000 m2. Psi se psovody při něm pátrali po 4 subjektech (subjektem se rozumí 1 nebo i více osob). Pes musel v určeném časovém limitu prozkoumat daný terén a označit všechny subjekty. Psi, kteří byli v denní době úspěšní, postoupili do dalšího kola, kterým bylo noční vyhledávání. To proběhlo v terénu o rozloze 25 000 m2 a psovod se psem pracovali ve dvojicích. Atesty posuzovali rozhodčí určení odbornou kynologickou komisí HZS.

Na celé akci se organizačně podílela Policie ČR, zejména pak pracovníci domažlické chovatelské stanice, policejní psovodi z Domažlic a jejich kolegové z Oblastního ředitelství služby cizinecké  policie Plzeň.

Psovodi se psy, kteří úspěšně splnili podmínky atestu, mohou být na vyžádání PČR a HZS nasazováni do záchranných a pátracích akcí po pohřešovaných osobách.

Kritéria atestů splnili 4 psovodi, a to strážníci Městské policie Praha Filip s dobrmanem Satem  a Čeněk s německým ovčákem Fábiem. Dále podmínky splnili členky Svazu záchranných brigád kynologů Samlíková s fenou belgického ovčáka Siou a Dědinová se  špringeršpanělem Garpem.

Psi, kteří podmínky atestu nesplnili, mohou ještě jednou, zpravidla po půl roce, atest opakovat. K další opravě není  pes připuštěn.

Organizátoři akce děkují tímto starostovi Města Domažlice a řediteli Městských lesů Domažlice za umožnění pořádání této akce na pozemcích města.

 

    

 

 

Odkazy do noveho okna

Losování startovního pořadí

Losování startovního pořadí 

Detailní náhled

Porada před akcí

Porada před akcí 

Detailní náhled

Porada rozhodčích

Porada rozhodčích 

Detailní náhled

Poučení před vyhledáním

Poučení před vyhledáním 

Detailní náhled

Vyhledávání osob v budovách

Vyhledávání osob v budovách 

Detailní náhled

Vyhledávání osob v terénu

Vyhledávání osob v terénu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem