Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta kradl i vykrádal

TEPLICE - Zloděj aut už je ve vazební věznici; Vandal poškodil vozidlo; Na sýru si nepochutnal...  

Auta kradl i vykrádal
     Ve vazební věznici skončil 37letý muž, který se na Teplicku opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Minulý týden odcizil v Jeníkově starší auto, se kterým odjel do Teplic. Projíždějícího vozidla si další den odpoledne všimla policejní hlídka a začala řidiče pronásledovat. Muž před policisty ujížděl, během „honičky“ poškodil fasádu domu a jedno zaparkované auto. Vzhledem k hustotě provozu se mu podařilo z kradeného vozu, který nechal odstavený, nakonec utéct.
     Další vozidlo odcizil minulý čtvrtek, pomocí speciálního nástroje vnikl do auta, se kterým odjel, opět ale další den narazil na policejní hlídku, která ho pronásledovala až do obce Želénky. Tam se policistům podařilo muže zadržet, následně byl obviněn z přečinů poškození cizí věci a krádeže.
     Na „kontě“ má i další krádeže aut nejen na Teplicku, ale také v Lovosicích, je podezřelý i ze spáchání mnoha dalších trestných činů majetkového charakteru, kterých se měl dopustit v uplynulých šesti měsících, převážně se však „specializoval“ na vloupání do vozidel a jejich krádeže.
     Během přechodného pobytu ve vazbě se tak ještě bude muset připravit na několik návštěv kriminalistů. Pokud by se škody, které způsobil za posledního půl roku, sečetly, blížila by se částka jednomu milionu korun.
Auta kradl i vykrádal.mp3 
 
Vandal poškodil vozidlo
     Na policisty se obrátila žena, které neznámý vandal na Cínovci poškodil zaparkované vozidlo. Z nezjištěného důvodu rozbil boční i čelní sklo na jejím autě, urazil zpětná zrcátka a zadní světla, celková škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, hrozí mu trestní stíhání za přečin poškození cizí věci a až roční vězení.
 
Na sýru si nepochutnal
     Silně „vonící“ lup si chtěl odnést z krupského supermarketu 50 letý recidivista. U pokladny sice uhradil rohlíky, pod bundou chtěl ale pronést bez zaplacení deset Romadurů v hodnotě dvě stě korun. Zastavila ho ale prodavačka, která viděla, jak sýry schovává pod oblečení. V minulosti odsouzený muž je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže, za který může jít v krajním případě až na tři roky do vězení.
 
Z domu zmizela měď
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dubí vloupal do domu, který právě prochází rekonstrukcí. Z toho následně odcizil 30 metrů měděných trubek, poškozený vyčíslil celkovou škodu na 25 tisíc korun. Případ prověřujeme pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená auta
     Auto zaparkované v Teplicích před domem vykradl neznámý pachatel. Z lupu ale asi velkou radost neměl, z vozidla si odnesl jen tašku, ve které měl poškozený ručník.
     To zloděj, který vykradl jiný automobil včera dopoledne, měl větší štěstí, z auta si odnesl rádio a notebook, celková škoda byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který zlodějům hrozí maximálně dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 24. 11. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem