Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Auta mu jsou osudem

Minulý týden v pátek zadrželi kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu dvaapadesátiletého muže pro trestné činy krádeží vloupáním.  

Následně popsané jednání je pro zadrženého dá se říci osudové proto, že za obdobnou trestnou činnost strávil za mřížemi během celého svého života celkem dvaatřicet let. Naposledy byl z výkonu trestu propuštěn počátkem letošního roku.
Celkem pěti vloupání do osobních motorových vozidel se zadržený dopustil od počátku listopadu do zadržení. Do aut se vždy dostával stejným způsobem, kdy pokaždé rozbil některé z okének a poté vůz vykradl. Poškozením vozidel a odcizením věcí způsobil za první tři listopadové týdny škodu přesahující osmdesát tisíc korun. Z aut vždy kradl lehce zpeněžitelné věci jako například fotoaparáty, příruční zavazadla a oblečení. Dopadnout tohoto nenechavce nebylo nijak jednoduchou záležitostí, neboť kradl na různých místech centra metropole a vozidla, která následně vykrádal, si vybíral nahodile. Za toto jednání čeká zadrženého s největší pravděpodobností další pobyt za mřížemi, neboť ho vyšetřovatel obvinil z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což obviněnému hrozí až dva roky vězení.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 30. 11. 2011

vytisknout  e-mailem