Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Auta na střeše

ŽĎÁRSKO: Po smyku následoval náraz 

 Mezi poslední nehody, které dopravní policisté šetřili v loňském roce patří i ty, které se staly v pátek 30. prosince 2011. Rozbředlý nebo uježďěný a zledovatělý sníh potrápil nejednoho řidiče, který byl nucen vyjet na silnice.

Dne 30. prosince 2011 deset minut před desátou hodinou jela jednadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Renault Megane po silnici třetí třídy. Tato silnice se nachází v úseku mezi obcemi Domanín a Bystřice nad Pernštejnem a v době, kdy tudy žena projížděla, byl na vozovce uježděný sníh. Řidička po projetí levotočivé zatáčky dostala smyk, který nezvládla a sjela do pravého příkopu. Zde došlo i k převrácení vozidla na střechu. Při dopravní nehodě se žena lehce zranila. Policisté při zadokumentování nehody u ní provedli rovněž dechovou zkoušku. Výsledek byl negativní. Škoda způsobená na vozidle je vyčíslena na 20 000 korun.

 

Druhá nehoda se stala v 17 hodin mezi obcemi Nové Město na Moravě a Radešínská Svratka. Sedmatřicetiletá řidička jela osobním vozidlem Škoda Roomster od Radešínské Svratky. V prudké levotočivé zatáčce dostala na silnici, kde byl rozbředlý sníh, smyk. Jeho nezvládnutím sjela do příkopu. Vozidlo se rovněž  převrátilo na střechu. Řidička společně se dvěma spolucestujícími byla převezena zdravotníky do nemocnice na vyšetření. Dechová zkouška neprokázala požití alkoholu před jízdou. Při dopravní nehodě vznikla na vozidle škoda ve výši 110 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

2. ledna 2011


 

vytisknout  e-mailem