Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta se kradla i vykrádala

LOUNY - Zloději řádili v Žatci i v Lounech. 

O prodlouženém víkendu přijali policisté lounského okresu oznámení o krádežích osobních vozidel i vloupaček do nich. Na minulý čtvrtek bylo v Lípové ulici v Žatci odcizeno osobní vozidlo zn. VW Bora, čímž majiteli vznikla škoda za 130 tisíc korun. 

Ze čtvrtka na pátek byl pro změnu ve Školní ulici v Lounech odcizen osobní vůz zn. Renault Megane. Dosud nezjištěný pachatel si krádeží tohoto vozidla přišel i na autonavigaci, dětský podsedák a značkový fotoaparát, jež se nacházely uvnitř. Poškozený škodu vyčíslil na 122 tisíc korun.  

Další renault byl odcizen v obci Milčeves na Žatecku. V tomto případě se jednalo o nepojízdné vozidlo, které neznámý pachatel odcizil ze soukromého pozemku, proto byly kromě krádeže zahájeny v této věci úkony trestního řízení i pro přečin porušování domovní svobody. Škoda činí 6 000 Kč.

Ve čtvrtek ráno, během několika minut, odcizil neznámý pachatel z nezajištěného vozidla zn. Iveco Daily peněženku s finanční hotovostí a bankovními kartami. K události došlo v areálu jedné automobilové firmy v Lounech. Poškozený škodu vyčíslil na 15 250 Kč.

Další krádež věcí z vozidla byla nahlášena v neděli ráno z Hříškova u Loun. V tomto případě vnikl dosud nezjištěný pachatel na pozemek rodinného domu a u zaparkovaného vozidla zn. Škoda Octavia rozbil skleněnou výplň okna levých zadních dveří. Vzniklým otvorem pak ze zadních sedadel odcizil pracovní kabelu s peněženkou, osobními a firemními doklady, platební kartou, mobilním telefonem, různým pracovním nářadím a dalšími věcmi. Způsobená škoda činí 62 200 Kč.

Kromě aut se kradla i jízdní kola

V minulých dnech přibylo do policejních statistik několik krádeží jízdních kol. Například v Zahradní ulici v Lounech se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné sklepní kóje panelového domu a odcizil horské kolo zn. Acstar-Oregon v hodnotě cca 10 000 Kč.

Další jízdní kolo odcizil neznámý pachatel z balkonu v mezipatře panelového domu v lounské ulici SNP. Po vypáčení plechové petlice si přisvojil bicykl zn. Merida, čímž poškozené způsobil škodu za 10 tisíc korun.

Dámské horské kolo zmizelo i z garáže jednoho rodinného domu v Purkyněho ulici v Žatci. Kromě bicyklu si dosud nezjištěný pachatel odnesl i dva náhradní pláště na kolo, zahradní gril, pracovní nářadí a další věci. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 2 550 Kč.

Zatím poslední případ v souvislosti s krádežemi jízdních kol byl nahlášen z kočárkárny jednoho panelového domu v lounské ulici ČSA, kde dosud nevypátraný poberta rozebral jeden bicykl na součástky. Nejprve u dvou jízdních kol přestřihal lankové zámky a poté jedno z nich částečně demontoval. Svým jednáním tak způsobil škodu za 3 000 Kč. 

nprap. Jaromíra Střelcová 

Louny, 8. července 2013

vytisknout  e-mailem