Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta se kradla v Žatci i v Lounech

LOUNY - Policisté po nich vyhlásili pátrání... 

V minulých dnech byly policistům nahlášeny krádeže aut a v jednom případě pokus. V žatecké ulici Ostrov zmizel z parkoviště za kulturním domem Moskva osobní automobil un. Renault Espace v hodnotě 110 000 Kč. Celková škoda je však o dvacet tisíc vyšší, neboť ve vozidle byly uloženy různé osobní věci, kolečkové brusle a také hands free sada. V dalším případě se krádež osobního automobilu odehrála v Lounech. V ulici Elišky Krásnohorské odcizil dosud nezjištěný pachatel motorové vozidlo zn. Ford Mondeo. Poškozený škodu vyčíslil na 150 tisíc korun. Kromě těchto dvou krádeží se dosud neznámý zloděj pokusil odcizit v žatecké ulici Bratří Čapků osobní vůz zn. VW Golf. Na parkovišti u prodejny Delvita u vozidla vylomil zámek levých předních dveří, vnikl dovnitř a poškodil spínací skříňku. Jelikož se mu automobil odcizit nepodařilo, přisvojil si z něj alespoň dětskou autosedačku, notebook a gola sadu. Celková škoda, kterou způsobil, byla odhadnuta na 24 tisíc korun. Po odcizených vozidlech a samozřejmě i po pachateli-ích policie pátrá.

Zloději u Alberta

O finanční částku v hodnotě 800 Kč přišel v pátek dopoledne dvacetiletý mladík, kterého u prodejny Albert v Lounech oslovila dvojice mužů a nabízela mu různé zboží. Když se mladík ohradil, že žádné nechce, část nabízených věcí mu pobertové hodili do otevřeného auta, kam si zrovna ukládal nákup a z ruky mu vytrhli výše zmíněný finanční obnos, který si ještě nestačil po nákupu uklidit. Poté z místa utekli. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podeření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachatelích pátrají.

Obviněn za krádež telefonu

Teprve 15letý mladík si vykoledoval obvinění za krádež mobilního telefonu. K události došlo již koncem dubna tohoto roku na Nerudově náměstí v Žatci, kdy uvedený chlapec vytrhl o rok mladšímu vrstevníkovi mobilní telefon s kreditem v celkové hodnotě 670 Kč a z místa utekl. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování proto zahájil proti němu trestní stíhání, které je vedeno na svobodě.

V zákazu řídil

Jednatřicetiletý mladík z Chomutova nedbal vysloveného zákazu řízení, usedl za volant motorového vozidla a řídil. Dopravní policisté jej kontrolovali v sobotu pozdě večer v Libořicích na Žatecku, když řídil osobní automobil zn. VW Transporter. Lustrací zjistili, že má Magistrátem města Chomutov vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od 18. března 2011 do 18. března 2012. Proto jej zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. května 2011

 

  

vytisknout  e-mailem