Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta se kradou i vykrádají

LOUNY - Zloděje lákají hlavně odložené věci... 

V minulých dnech přijali policisté lounského okresu několik oznámení o krádežích vozidel nebo vloupačkách do nich. Koncem minulého týdne byl napříkald v lounské ulici Kpt. Nálepky odcizen osobní vůz zn. Škoda Fabia Combi v hodnotě 120 tisíc korun. Z pondělí na úterý zmizel pro změnu vůz zn. Škoda Octavia z podbořanské ulice Švermova. V tomto případě vyčíslil poškozený škodu na 200 tisíc korun. Po odcizených vozidlech vyhlásila policie pátrání.

Kromě krádeží motorových vozidel šetří policisté i několik vloupání. V úterý dopoledne si dosud nezjištěný pachatel vyhlédl před jedním rodinným domem v Panenském Týnci zaparkovaný vůz, kamenem rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří u spolujezdce, a poté z přihrádky odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí a doklady. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 46 350 Kč. K této krádeži postačilo dosud nezjištěnému zloději pouhých pár minut.

Další vloupačka do auta se odehrála v minulých dnech i ve Školní ulici v Lounech. Neznámý pachatel překonal zámek dveří u osobního vozidla zn. VW Passat a z palubní desky odcizil autorádio s výbavou. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 4 400 Kč.

Krádež na vozidle šetřili koncem minulého týdne policisté i v lounské ulici SNP. Na parkovišti pizzerie U Dřeváku si dosud neznámý poberta vyhlédl osobní automobil zn. Škoda Octavia a odcizil z něj dva přední xenonové světlomety. Škoda byla odhadnuta na 40 tisíc korun.

V kurzu okapy i nafta

V minulých dnech se zloději zaměřili i na krádeže měděných okapů. Poslední případ byl policistům nahlášen ze Stroupečské ulice v Žatci. Pachatel zde překonal společné oplocení dvou rodinných domů, a poté z obou budov odmontoval, a následně odcizil měděné okapové svody, žlaby a další měděné součásti, čímž způsobil škodu za celkem 12 825 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Krádež motorové nafty z palivové nádrže zaparkovaného nákladního vozidla zn. Daf v areálu jedné firmy v Lounské ulici v Žatci šetří tamní policisté. Dosud nezjištěný poberta poškodil víčko nádrže a následně si přisvojil asi 150 litrů paliva v hodnotě 5 400 Kč. Poškozením vozidla způsobil pachatel škodu za 1 368 Kč. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou v pátek 3. února!

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 1. února 2012

vytisknout  e-mailem