Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auta v příkopu

RYCHNOVSKO - Posádky v nemocnicích. 

Ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byli zraněni jejich účastníci, vyjížděli včera policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod.

První oznámení přijal operační důstojník v 08:31.  Řidič nákladního vozidla zn. Tatra jedoucí od Očelic směrem na Opočno s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu komunikace. Při projíždění pravotočivou zatáčkou dostal na mokré silnici smyk, který nezvládl a přejel do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím osobním autem zn. Škoda Roomster. Po nárazu skončilo nákladní auto v levém příkopu a škodovka se převrátila na pravý bok. Záchranáři řidičku z osobního auta letecky transportovali do nemocnice, sanitním vozem pak do nemocnice převezli spolujezdkyni a spolujezdce řidičky ze škodovky. Osmapadesátiletý řidič tatry vyvázl bez zranění. Přítomnost alkoholu u něj policisté dechovou zkouškou provedenou  na místě vyloučili. U zraněné řidičky nařídil vyšetřovatel odběr krve v nemocnici. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 330.000 korun.

Ke druhé události dne vyjížděli dopravní policisté v 15:40 mezi obce Javornice a Pěčín. Řidička osobního auta zn. Škoda Felicia Combi jedoucí směrem na Javornici pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a v pravotočivé zatáčce dostala na mokré silnici smyk. Ten nezvládla a s autem vyjela vpravo mimo silnici do příkopu, kde se zastavila o strom. Po nárazu záchranáři odvezli patnácetiletého spolujezdce do nemocnice, osmatřicetiletá řidička vyvázla bez zranění. Dechová zkouška u ní přítomnost alkoholu neprokázala. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 20.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. září 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

21.9. Očelice 

Detailní náhled

Rychnovsko

21.9. Očelice 

Detailní náhled

Rychnovsko

21.9. Očelice 

Detailní náhled

Rychnovsko

21.9. Přím 

Detailní náhled

Rychnovsko

21.9. Přím 

Detailní náhled

Rychnovsko

21.9. Přím 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem