Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta vykrádal recidivista

TEPLICE - Hrozí mu až tři roky vězení; Nestihl nic ukrást... 

Auta vykrádal recidivista
     Policisté dopadli zloděje, který v červnu vykradl v Teplicích tři auta. Během pěti dnů se vloupal do tří zaparkovaných vozidel, z prvního si odnesl autorádio, z dalšího doklady a lékárničku a třetí poškozený přišel o bourací kladivo, vrtačku a elektrickou míchačku. Celkem 28letý recidivista, který už za „vloupačky“ stál v minulosti několikrát před soudem, způsobil škodu přes 13 tisíc korun. Vzhledem k tomu ho může soudce poslat zpátky za mříže až na tři roky.
 
Nestihl nic ukrást   
     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý 32letý zloděj, který se včera nad ránem vloupal v Teplicích do supermarketu. Lapka přelezl bránu a v zadním traktu budovy vnikl po násilném překonání dveří do skladu. Než ale stačil něco ukrást, zadrželi ho pracovníci bezpečnostní agentury, kteří lapku předali policistům. Ti mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu, za který ho může soudce poslat až na dva roky do vězení.
 
Využil otevřené garáže
Horské kolo v hodnotě 20 tisíc korun ukradl neznámý zloděj v Proboštově. Pachatel využil otevřené garáže novostavby, která zatím není oplocená a značkové kolo odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizeném kole pátrají.
 
A zase ta nafta
     Dvě stě sedmdesát litrů motorové nafty odcizil neznámý lapka z kamionu zaparkovaného v Chotějovicích. Pachatel odstranil víčko z nádrže a odčerpal z ní pohonné hmoty v hodnotě osm tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K nehodě došlo dne 13. 6. 2012 v 15:20 hodin v Teplicích, ul. Husova. Dosud neustanovený řidič osobního vozidla nezvládl řízení a vjel na chodník, kde srazil muže, který dokončil přecházení po přechodu pro chodce poblíž ulice Bohosudovská. Aniž by zastavil a poškozenému poskytl pomoc, z místa dopravní nehody ujel. Podle sraženého muže, který utrpěl těžká zranění, se jednalo o vozidlo Škoda Octavia TDi stříbrné barvy, provedení sedan, na čelní masce chyběl znak Škoda, na vozidle byla kola z lehkých slitin černé barvy ve tvaru pěticípé hvězdice.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 31. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem