Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Autař je ve vazbě

MOST - V únoru se vrátil z vězení a opět čile kradl a další informace 

Vařit polévku zřejmě hodlal 49 letý muž z Litvínova. Ten tento týden přišel nakupovat do Mostu. V jednom supermarketu vzal z regálů 16 kusů balení masoxu. Místo do koše je však uložil hned do tašky a poté prodejnu opustil, aniž by za zboží zaplatil. Jeho krádež však nezůstala utajena. Muž byl zadržen pracovníky ostrahy a předán Policii ČR. Ta zjistila, že pachatel byl již v minulosti trestán a sdělila mu podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Auto je neznámo kde
Šestadvacetiletý muž z Litvínova čelí obvinění z trestného činu krádeže. Muž měl dle kriminalistů v Litvínovské ulici U zámeckého parku odcizit škodovku. Kde vozidlo skončilo, obviněný policii nesdělil. Policisté zajistili jen doklady, které stíhaný pachatel odcizil z automobilu. Poškozený majitel osobního vozidla utrpěl škodu ve výši 180 tisíc korun. Obviněný muž je vyšetřován na svobodě.

Recidivista skončil ve vazbě
O své rozsáhlé trestné činnosti teď může v klidu přemýšlet 23 letý muž z Mostu. Ten byl vzat soudem do vazby poté, co ho mostecká policie odhalila jako pachatele sériové kriminality a obvinila z trestných činů krádeže vloupáním, poškozování cizí věci, neoprávněné držení platební karty a poškozování cizích práv. Obviněný měl dle kriminalistů v osmi případech vniknout v Mostě do osobních vozidel. Oblíbil si hlavně škodovky, ze kterých převážně v noci odcizil autorádia, navigace, doklady, peníze a další nalezené věci. V jednom případě za pomoci odcizených dokladů uzavřel s jistou telefonní společností smlouvu na paušál a protelefonoval šest tisíc korun na cizí účet. V devátém případě měl obviněný odcizit v jedné firmě, kde sepisoval smlouvu o poskytnutí telefonických služeb, v nestřeženém okamžiku digitální fotoaparát. Trestnou činnost páchal jako recidivista, protože byl za majetkovou kriminalitu odsouzen a z vězení přišel letos v únoru. Policie zajistila z lupu jen nepatrnou část. Pachatel věci okamžitě po odcizení prodával náhodným osobám na ulici nebo po restauracích.


 

vytisknout  e-mailem