Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaparkoval pod smrkem

RYCHNOVSKO - Za volantem téměř 3 promile. 

K dopravní nehodě  opilého řidiče vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne.

Řidič auta zn. Opel Vectra projíždějící v Rychnově nad Kněžnou silnicí č. I/14 u polikliniky při odbočování vlevo zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a vlivem požití alkoholických nápojů před jízdou nezvládl řízení. Po smyku s autem vletěl na trávu vpravo a skácel dopravní značku. Přeletěl vlevo, kde skácel druhou a přes okrasné habry, které zničil a popelnice, které slisoval, auto skončilo pod stříbrným smrkem. Dvaačtyřicetiletý řidič se snažil z místa nehody utéct, k čemuž měl z jeho pohledu jistě pádný důvod, ale svědci mu úprk neumožnili. Dechová zkouška, kterou u něj policisté na místě provedli, prokázala hodnotu 2,95 promile alkoholu v dechu. Jak hříšník připustil, za volant usedl hned po návštěvě místní restaurace. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Škoda, kterou způsobil, je odhadnuta na 20.000 korun. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.
Během víkendu uvízlo v policejních sítích několik řidičů pod vlivem návykových látek. Někteří z nich si opravdu problémy s pravidly nedělají:

  • Řidič u písníku Světlá - pozitivní test na drogy na látku Cannabis.
  • Řidič v Solnici, rovněž pozitivní test na drogy, uvedl požití Extáze a Marihuany.
  • Při dopravní nehodě se zraněním v Lipovce u řidiče zjištěna přítomnost látek Amfetamin/Metamfetamin a držení omamné a psychotropní látky.
  • Řidič v Týništi nad Orlicí rovněž pozitivní na Amfetamin/Metamfetamin při orientačním testu na návykové látky.
  • Řidič v Borohrádku řídil pod vlivem látek Amfetamin/Metamfetamin auto, které je vyřazeno z provozu, nepojištěné a s jinými registračními značkami, řidič není držitelem řidičského průkazu.
  • Řidička v Deštném při orientační zkoučce nadýchala 0,67 promile alkoholu v dechu.
  • Řidič v Kostelci nad Orlicí řídil pod vlivem Amfetaminu/Metamfetaminu.
  • Řidič v Přepychách má sice vysloven zákaz řízení až do roku 2022. ale přesto řídí pod vlivem návykových látek. Podle jeho slov čichal Pervitin a vykouřil několik cigaret Marihuany.


por. Mgr. Alena Kacálková
12. června 2017

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

10.6. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

10.6. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

10.6. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

10.6. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

10.6. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem