Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto je na šrot

MOST - A mladý řidič vyvázl s lehkým zraněním; Kradl v zahrádkách a v autech, už je ve vazbě 

 Řidičák měl teprve dva měsíce, narazil do stromu

Své řidičské schopnosti zřejmě podcenil teprve osmnáctiletý řidič z Mostu. V pondělí kolem 14.15 hodiny jel s osobním  vozidlem po komunikaci II. třídy ve směru z Havraně na obec Moravěves. Asi půl kilometru před obcí Moravěves po projetí pravotočivé zatáčky mladík za volantem nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk a vyjel na pravou krajnici, kde narazil bočně do stromu. Motorista měl velké štěstí, vyvázl jen s lehkým zraněním. Hůře dopadlo vozidlo, je na několik kusů a dohromady ho dá sotva kdo. Policisté odhadli hmotnou škodu na částku 50 tisíc korun. Muži v uniformách, kteří na místě nehodu vyšetřovali, nezjistili u řidiče požití alkoholu. V důsledku šetření nehody a odstranění vozu byla vozovka na hodinu uzavřena a doprava odkloněna.


 

Sérii vloupání mu překazila vazba

Pokračovat v krádežích teď určitou dobu nebude třicetiletý muž z Litvínova. Policejní komisař, který ho obvinil z přečinů krádeže, krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání obviněného. Okresní soud vazbu uvalil a obviněný byl ještě o víkendu předán do vazební věznice. V pátek ráno obviněný pachatel vnikl na oplocený pozemek rodinného domu v Litvínově. Tam se dostal do motorového vozidla, z něj odcizil autorádio, teploměr, podsedák k autosedačce a kabely. Lup si uložil na kočárek a následně byl zadržen policejní hlídkou. Pachatel byl obviněn již začátkem března z majetkových deliktů. Kradl v zahradních koloniích, když vnikl na pozemky tří zahrádek a odcizil ruční nářadí, elektrické kabely, sekačku, zednické kolečko a další kovové předměty. Koncem února se vloupal do osobního vozidla, ze kterého vzal tři zimní pneumatiky a začal krást i elektroinstalaci, když ho přistihla hlídka litvínovských policistů. Kradl i v lednu, kdy vnikl do provozovny stavebnin, kde odcizil kovovou podlážku lešení. Dvakrát měl s sebou 35letého komplice, který čelí též obvinění. Pachatel byl za krádeže potrestán, na jaře loňského roku byl propuštěn z vězení se zkušební dobou na tři roky.


 

Na návštěvě ukradla peníze, viděla, kde jsou

Protizákonně se zachovala 24letá žena z Litvínova. Koncem února byla na návštěvě v bytě u své známé v obci Janov na Litvínovsku a připravila ji o peníze. Odcizila plechovou kasičku se sedmi tisíci korunami a stravenkami. Sama poškozená zlodějce usnadnila práci tím, že před ní prozradila, kde má kasu schovanou. Před pachatelkou ji vyndala, aby do ní uložila peníze. Když byla na okamžik v jiném pokoji, zlodějka toho využila a kasičku si odcizila. Případem se zabývala hamerská policie. Inspektor obvodního oddělení pak na základě výsledků šetření ženě sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ukradl 16 bujónů, chtěl je prodat

Na lup do hypermarketu v centru města Mostu přišel 23letý muž z Mostu. Do prodejny vstoupil již s úmyslem, že něco ukradne a kořist pak zpeněží. Plán mu nevyšel, jak doufal. Ještě mezi regály si vybral devět kusů hovězích bujónů a sedm drůbežích. Ukryl je do kapsy bundy a do ledvinky. Poté zamířil k východu. Pokladnou prošel, ani by něco platil. Byl zadržen detektivy prodejny a předán policii. Ta zjistila, že lapka už s krádežemi má zkušenosti a byl za ně potrestán. Věci v hodnotě 313 korun byly zajištěny a vráceny zpět do prodeje. Mostecká policie Mostečanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Do hospody přišel časně ráno zloděj

Neznámý lapka se minulý týden v časně ranních hodinách vloupal do jedné mostecké restaurace. Ta byla již zavřená a nezvaný host ke vstupu do objektu použil násilí. Uvnitř provozovny odcizil několik krabiček cigaret různých značek v celkové hodnotě 980 korun, které našel za barem a poté se dostal i do další místnosti, kde našel kovové mince v hodnotě více jak 1 000 korun a k tomu přibral i mobil a fotoaparát. Zloděj napáchal škodu za osm tisíc korun.


 

Ženě vyhrožoval a udeřil ji, policie ho vykázala z bytu

Hamerští policisté koncem týdne řešili v jedné domácnosti na Litvínovsku případ domácího násilí. Poškozená žena měla být fyzicky napadena svým druhem, který žije u ní v bytě. Již v minulosti k napadání docházelo a muž byl loni z domácnosti vykázán. Poškozená má obavy o své zdraví. Policisté na místě na základě vyhodnocení bezpečnostních rizik přistoupili k zákonnému opatření a 60letého muže z bytu vykázali na dobu deseti dnů. Vzhledem k tomu, že muž po opakujících slovních rozepřích ženě vyhrožoval, policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Ke zranění ženy nedošlo.


 

Spánek ho připravil o peněženku

Případem krádeže na osobě se zabývají litvínovští policisté. Těm oznámil jeden mladý muž z Litvínova, že ho o víkendu v noci z pátku na sobotu někdo připravil o peněženku. Muž byl v jedné litvínovské herně, kde k ránu společensky unaven usnul u stolu. Pod rukou měl svoji portmonku. Když se vzbudil, zjistil, že je bez peněženky. Spolu s ní mu zmizely peníze, eura a osobní doklady. Celkem okradený muž utrpěl hmotnou škodu ve výši 14 tisíc korun.


 

Zloděj odnesl ze stavby ukotvovací materiál

Staveniště nového objektu v Litvínově navštívil zloděj. Do areálu přišel neznámý pachatel v pátek večer. Zatím nezjištěným způsobem vnikl na oplocený pozemek stavby a tam odcizil desítky kusů volně uložených kovových předmětů z palet v celkové hodnotě 46 tisíc korun. Část lupu byla nalezena v jedné sběrně druhotných surovin, kde byla zajištěna. Po totožnosti pachatele nyní pátrají litvínovští policisté.


 

Lapka se chystá na lyže, pořídil si výbavu

Notně se pronesl dosud neznámý zloděj, který ukradl v Litvínově věci ze sklepa. Lapka do suterénu domu vnikl o víkendu. Tam se vloupal do sklepních kójí, ze kterých odcizil tři páry sjezdových lyží, lyžařské boty, hůlky a také vzal tenisovou raketu. Poškození majitelé odhadli, že jim pachatel zanechal škody ve výši 55 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřují litvínovští policisté, kteří po pachateli pátrají.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. března 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem