Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto na odpis, řidič bez zranění

Kraj - Řidiči se nerespektování snížení rychlosti nevyplatilo 

Včera 30.10.2012 v 11.30 se stala u obce Chýšť na 69. km dálnice D11 dopravní nehoda ve směru z Hradce Králové na Prahu, kde je kvůli opravě povrchu vozovky sveden provoz do levého jízdního pruhu.
Jednačtyřicetiletý řidič narazil do odstaveného přívěsu se světelnou šipkou přikazující směr jízdy.  Nejméně 600 m před redukcí pruhů je snížená rychlost na 100 km/h, po dalších 300 m je snížena na 80 km/h. Řidič osobního vozidla Fiat Stilo nerespektoval snížení rychlosti ani zařazení do levého jízdního pruhu a stále jel v pravém jízdním pruhu. Překážky si všiml na poslední chvíli (brzdná dráha byla 15 m), kdy už neměl možnost kvůli projíždějícím vozidlům zařadit se do levého jízdního pruhu. Narazil do odstaveného vpřívěsu, který odhodil na levá středová svodidla. Kdyby se v uzavřeném pruhu pohyboval někdo z pracovníků z údržby, mohlo dojít k tragédii.

Řidič vyvázl z dopravní nehody bez zranění. Dechovou zkouškou u něho nebylo prokázáno požití alkoholu. Předběžná škoda na osobním vozidle, přívěsu a svodidlech byla vyčíslena na 345 tis. Kč.

por. Iva Kormošová
31.10.2012, 10:30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem