Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Nenechávejte ve vozidle žádné věci. 

Policisté z obvodního oddělení Hostivice se zabývají dalšími dvěma případy vloupání do osobních vozidel, ke kterým došlo v obci Jinočany v ulicích Dvořákova a Náměstí 5. května, pravděpodobně v nočních hodinách z 19. na 20. listopadu.

Prvním vozidlem byl Mercedes, které bylo zaparkována v ulici Dvořákova. Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna u pravých předních dveří, čímž si sjednal přístup do vnitřního prostoru auta a z něj pak odcizil aku vrtačku, aku rozbrusku, tašku na notebook s příslušenstvím k notebooku a osobní dokumenty. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 18 tisíc korun.

Další vozidlo, do kterého se dosud neznámý pachatel vloupal, bylo zaparkované v ulici Náměstí 5. května. U tohoto vozidla nezjištěný pachatel rozbil skleněnou výplň okna u levých předních dveří a z auta odcizil palubní kameru s držákem a dalším příslušenstvím. Škoda na poškození vozidla a odcizených věcech se odhaduje na necelých 7 tisíc korun.

Policisté případy šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi, neboť se výše uvedeného jednání dopustil v době nouzového stavu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem