Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto není trezor

DĚČÍN - Odložené věci vyvolávají nežádoucí pozornost. 

Auta jsou jako výkladní skříně obchodních domů. Co v nich necháte odložené, přiláká pozornost nechtěného… Policisté během uplynulého týden vyjížděli několikrát do terénu, kde ohledávali napadená vozidla. Dvacátého března letošního roku podmokelští policisté ohledávali osobní automobil zn. BMW, ze kterého se během středečního odpoledne ztratily věci v hodnotě téměř devětašedesáti tisíc českých korun. Z vozidla zmizela např. dámská kabelka s osobními věcmi a doklady i taška s notebookem. Případ prověřujeme v tuto chvíli s ohledem na možné přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

O pár dní později podmokelští strážci zákona vyjížděli k dalšímu možnému přečinu krádeže, který ohlásil na zdejší policejní oddělení muž z Českokamenicka. Zanechal svůj vůz odstavený  na veřejném parkovišti u kruhového objezdu u Předmostí v Děčíně.  Z automobilu se mu ztratily osobní věci v hodnotě 8.200,- Kč. Navíc při prohlídce napadeného auta zjistil i poničení zadního nárazníku, jehož oprava jej může stát tisíc českých korun.

O pár hodin později, také v neděli čtyřiadvacátého března letošního roku, vyjížděli k napadenému vozidlu také kolegové z obvodního oddělení policie Děčín – město. Na parkovišti u Mariánské Louky v Děčíně z odstavené Škody Fabie mobilní telefon s příslušenstvím, sada elektronických cigaret a další drobnosti, které ve výsledku poskládaly částku pěti tisíc českých korun. Do auta bylo vniknuto násilím, což může vlastníka vozu vyjít na čtyři tisíce českých korun. I tento incident policisté prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

V neděli večer policejní hlídka vyjížděla také do obce Jílové – Sněžník, kde u místního hotelu pravděpodobně došlo k dalším možným přečinům. Parkující osobní automobil zn. Kia Cee´d přilákal nežádoucí pozornost a během hodiny z něj zmizela kabelka s peněženkou, osobními doklady a platební kartou. Cestující z vozidla vyčíslili škodu na částku přesahující jedenáct tisíc českých korun. Nedělní nepříjemností se nadále zabýváme s ohledem na možný přečin krádeže, poškození cizí věci a  neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Chcete-li si ušetřit nečekané výdaje ze svých peněženek a bankovních účtů, berte si je s sebou, opouštíte-li své vozy. Vyhněte se u svých platebních karet lístečků s PIN kódy. Odložené kabelky, tašky, mobilní telefony, notebooky, tablety, autorádia s odnímatelnými panely, sportovní věci a další cennosti svádí zloděje, kteří se nezdráhají zajít za hranici přijatelného ...

Děčín 27. března 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem