Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto není trezor

LITOMĚŘICE – Z vozidel zmizelo nářadí; Střechou do přístavku; Kácel na cizím 

Během víkendových dní došlo ke krádežím nářadí z vozidel. První případ řešili policisté v Litoměřicích, kde neznámý pachatel vnikl do osobního vozidla zaparkovaného před domem v ulici Křížová. Násilným způsobem překonal zámek dveří vozidla a odcizil zde uložené elektrické a motorové nářadí. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 34 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
Obdobný případ řeší také policisté v Lovosicích. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl neznámý lapka do vozidla značky Renault zaparkovaného v ulici Kostelní a ze zavazadlového prostoru si odnesl elektrické nářadí v hodnotě 21 tisíc korun. Rozbitím okénka způsobil škodu ve výši 3 tisíc korun.
Policisté nabádají řidiče, aby ve vozidlech nenechávali cenné věci. Auto není trezor a cennosti za okny vozidla riziko vloupání zvyšují.

Střechou do přístavku
Kuriózní způsob vloupání zvolil neznámý pachatel, který vnikl počátkem tohoto týdne do přístavku u domu v Třebívlicích. Do objektu vnikl střešním prostorem, který byl částečně poškozen. Odnesl si zahradní techniku za bezmála devět tisíc korun. Pro porušování domovní svobody a krádež vloupáním po pachateli pátrají policisté z lovosického obvodního oddělení.
 

Kácel na cizím
Bez povolení těžil na soukromém pozemku u obce Libkovice pod Řípem neznámý pachatel vzrostlé stromy. Pokácel a odvezl 22 stromů akátů v hodnotě 10 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

13. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem