Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto není trezor

Strakonice – Řidiči jsou nepoučitelní. 

Do vozidla Opel Astra zaparkovaného na parkovišti u krematoria se dne 25. května 2010 vloupal neznámý pachatel. Po rozbití okna levých dveří vnikl do vozu, ze kterého odcizil odloženou koženou peněženku s finanční hotovostí a doklady, platební kartu, průkaz pojištěnce a doklady k vozidlu. Celková škoda, kterou pachatel majiteli způsobil, je vyčíslena na 17 800 korun. Z toho 8 000 korun činí škoda na rozbitém okně.
I další případy potvrzují, že lidé jsou nepoučitelní. Stále se opakuje, že auto není trezor. Odložené věci ve vozidle lákají pachatele, škody způsobené vloupání mnohdy přesahují škody způsobené na odcizených věcech. A přitom stačí jen zkontrolovat vozidlo před odchodem a věci nenechávat viditelně odložené na sedadlech ve vozidle. Ušetříte si nejen peníze, ale i čas a starosti obstaráváním si nových dokladů.
Také další tři případy vloupání do vozidel zaznamenali Blatenští policisté. Pachatel či pachatelé se vloupali do vozidla Peugeot zaparkovaného v Blatné v ulici Havlíčkova. Rozbili okno pravých předních dveří a opět si dovozila sáhli pro pánskou peněženku s finanční hotovostí, doklady, platební kartou, pro klíče a pro ovladač k vratům.
Někdy v noci se dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem vloupal do vozidla Škoda Forman zaparkovaného v ulici Sportovní v Blatné. Z vozidla zmizela rozbruska a dvě vrtačky.
Třetí vykradené vozidlo stálo zaparkované v ulici Topičská v Blatné. Pachatel do něj nahlédl někdy v době od 21. května 2010 do 25. května 2010 a odcizil z něj dvě motorové pily. Vozidlo otevřel zatím nezjištěným způsobem.
Majitelům vozidel vznikla škoda v celkové výši 54 300 korun.
 
por. Mgr. Nováková Jaromíra, (pisst@mvcr.cz)
26. května 2010

vytisknout  e-mailem