Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto není trezor

LITOMĚŘICE – Krádeži můžete předejít 

Ve středu přijali libochovičtí policisté oznámení o krádeži věcí z osobního vozidla zaparkovaného v katastru obce Žabovřesky nad Ohří. Neznámý pachatel vnikl během dne do neuzamčeného vozidla a zmocnil se dvou peněženek viditelně umístěných na sedadle pro spolujezdce. Škoda je vyčíslena na 2 tisíce korun.
 

Čtvrteční den přinesl čtyři případy krádeží věcí z vozidel.

  • Na Lovosicku se vloupal neznámý pachatel do vozidla zaparkovaného na krajnici silnice nedaleko obce Siřejovice. Po rozbití skleněné výplně okénka si přivlastnil notebook. Celková škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun.
  • V centru Lovosic zase zlákala neznámého lapku brašna s peněženkou a finanční hotovostí ponechaná v zaparkovaném vozidle. Za použití násilí vnikl do vozidla a brašny se zmocnil. V tomto případě se škoda vyšplhala na 40 tisíc korun.
  • Litoměřičtí policisté vyšetřují případ krádeže věcí z vozidla v centru Litoměřic. Poškozený se od svého neuzamčeného vozidla vzdálil na 15 minut a ponechal v něm batoh s osobními doklady, mobilním telefonem a dalšími cennostmi. Když se vrátil, batoh již ve voze nebyl.
  • Na Roudnicku zlákala neznámého lapku ke krádeži navigace a zdravotní pomůcky viditelně umístěné ve vozidle. Po rozbití okénka si neznámý pachatel odnesl kořist za 34tisíc korun.

Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!

 

Za volant přes zákaz a pod vlivem …
Ve středu ve večerních hodinách kontrolovali policisté v Lovosicích řidiče jedoucího ve vozidle Peugeot centrem města. Zjistili, že 19letý mladík má vysloveny 4 zákazy řízení motorových vozidel a nejen to. Provedenou zkouškou na přítomnost návykových látek byl zjištěn pozitivní výsledek. Zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

21. 6. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem