Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Auto není trezor"

Bruntál - krádeže věcí z auta, ze sklepa a další 

Odcizené notebooky
Policisté v okrese šetřili v průběhu pondělí hned dva případy odcizených notebooků.
První případ nahlásil poškozený bruntálským policistům hned v ranních hodinách. Dosud neznámý pachatel měl v Bruntále na odstavné ploše pro kamióny na ulici Zeyerova v době od 6. do 9.8.2010 vniknout do kabiny zaparkovaného nákladního vozidla Iveco a odcizit položenou počítačovou sestavu v hodnotě 20 tisíc Kč.
Druhý případ šetří policisté ve Městě Albrechticích. Zde v průběhu pondělního dne 9.8.2010 neznámý pachatel vstoupil na pozemek rodinného domu na ulici Sokola Tůmy a přes neuzamčené dveře vešel do garáže. Zde nalezl láhev piva Zlatý Bažant, kterou otevřel a polovinu vypil. Zapálil si cigaretu a pak přešel do domu, kde z obývacího pokoje odcizil notebook. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč. 
 
Část lešení zmizela
Škodu přes 37 tisíc způsobil dosud neznámý pachatel 36letému podnikateli ve stavebnictví, který opravuje kapli Sv. Michala v Bruntále na ulici Revoluční. V průběhu víkendu mu odcizil část lešení - tři díly hliníkového výlezového žebříku typu SPRINT. 
 
Peníze a ani slíbené auto nemá
S podvodným jednáním a podvodnými sliby se setkal také 38letý muž z Bruntálska. V srpnu roku 2008 mu přislíbil dosud neznámý pachatel, že mu za zálohu 20 tisíc Kč, zprostředkuje osobní automobil. Poškozenému nezáleželo na značce ani typu vozidla a muži důvěřoval, tak mu zaslal dne 14.8.2008 na účet domluvenou částku. Peníze pachatel převzal, ale svůj slib do dnešního dne nesplnil. Přes urgence peníze nevrátil a ani slibovaný automobil nedodal. Při kontaktech s poškozeným se vymlouval na to, že auto koupil, ale že měl s ním dopravní nehodu.
 
Za provozu odcizil měděnou cívku o váze 200 kg
Odcizení cívky pro lisovací nástroj sloužící k výrobě magnetů přišel oznámit 30letý muž bruntálským policistům v pondělí 9.8.2010. Dosud neznámý pachatel vzal měděnou cívku o váze 200 kg za provozu z rampy nástrojů, která je uprostřed haly. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč.
 
Série vloupání do vozidel
Z neděle 8. na pondělí 9.8.2010 došlo ke třem vloupáním do vozidel ve Starém Městě. Prozatím neznámý pachatel si vybral zaparkovaná vozidla Felície, Renault a Fiat, do kterých vnikl. Ve dvou z nich odcizil autorádio, papírovou krabici s koženou židlí a pouzdro s doklady, kde byla také platební karta. Pouzdro s doklady nalezl soused jednoho z poškozených, ale již bez karty, kterou následně majitel ihned po zjištění vloupání a odcizení zablokoval. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 5 tisíc Kč.  
 
Hodila se mu jak cibule, aviváž, ale i sterilované okurky
Vloupání do sklepní kóje v Krnově na ulici Purkyňova šetří nyní místní policisté. V době od 8. do 9.8.2010 dosud neznámý pachatel odstranil zámek na dveřích jedné ze sklepních kóje a vnikl dovnitř. Vzal kilogram cibule, tři láhve s aviváže a dvě sklenice se zavařenými okurkami. Způsobená škoda činí 400 Kč.
 
Auto není trezor
O pravdivosti rčení, že „Auto není trezor“ se přesvědčil další majitel vozidla, tentokrát v Horních Životicích. Během třiceti minut mu dosud neznámý pachatel v pondělí 9.8.2010 rozbil okna na vozidle Volvo a ze sedadel odcizil dvě pánské příruční tašky. V ní byla uložena pánská peněženka s finanční hotovostí, platebními kartami a doklady. Celková škoda činí na vozidle 20 tisíc a na věcech a penězích přes 11 tisíc Kč.
V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme majitele vozidel, aby nenechávali viditelně na sedačkách či jinde v autě odložené cenné věci, tašky a doklady.  
 
V zahrádkářské kolonii navštívil zloděj dvě chatky
Zloděj navštívil v době od 8. do 9.8.2010 dvě chatky v zahrádkářské  kolonii v Krnově. V obou vypáčil vstupní dveře, chatky prohledal a z jedné odcizil šusťákovou bundu a nafukovací bazén. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem