Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor

Policie opět varuje! 

Včera byla v Kladně vykradena opět tři vozidla. K první  krádeži došlo v ulici J. Vaita v době mezi čtvrtou a pátou hodinou odpolední. Zatím nezjištěný pachatel se vloupal do zavazadlového prostoru Škody Octavia, ze kterého odcizil tašku s elektronikou. Škoda byla vyčíslena na téměř čtyřicet tisíc korun. Druhý případ řešili policisté v ulici Pavlisova. Tam si zloděj vyhlédl vozidlo Peugeot 307. Po rozbití zadního okna odcizil ze zadních sedaček batoh se sportovní výbavou. V tomto případě byla majiteli způsobena škoda cca 8.000,- Kč. Poslední skutek se stal v ulici P. Bezruče. Tam se zloděj vloupal stejným způsobem do osobního vozidla Opel Astra a z prostoru pod sedadly odcizil koženou brašnu s notebookem a písemnostmi. Způsobená škoda je cca 4.000,- Kč. Tyto dvě krádeže se staly v době od 17. do 19. hodiny – během hokejového utkání.
 
Další případy z policejní svodky:
 
Dnes v noci půl hodiny před půlnocí kontrolovala ve Slaném v ulici C. Boudy vozidlo Saab. Dvaapadesátiletá řidička byla při kontrole vyzvána, aby se podrobila dechové zkoušce. Přístroj ukázal 1,32 promile. Policisté ženě zakázali další jízdu a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody na jeden rok.
 
Devětadvacetiletý muž z Kladna byl zadržen včera ve večerních hodinách ostrahou obchodního domu v Kladně na náměstí J. Masaryka, když v obchodě odcizil jedno balení kávy za 219,- Kč. To si ukryl pod bundu a snažil se ho pronést přes poklady bez zaplacení. Činu se dopustil i přes to že, za obdobný skutek byl Okresním soudem v Kladně dne 21. 4. 2011 odsouzen. 

Z domu v ulici Ouvalova ve Slaném zmizelo litinové zábradlí. V době od 26. 12. 2012 do 8. 1. 2013 odcizil neznámý pachatel z chodby domu 71 kusů litinové výplně schodišťového zábradlí. Správě nemovitostí tak vznikla škoda ve výši 20.000,- Kč.
 
Zřejmě zapomněl, že má syna. Včera oznámila na policejní služebnu žena z Kladna, že její bývalý manžel od srpna loňského roku do současné doby neplní vyživovací povinnost na svého dvanáctiletého syna. Za toto období dluží matce 15.000,- Kč. Nyní je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
nprap. Michaela Nováková
9.1.2013

vytisknout  e-mailem