Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Auto není trezor

PLZEŇ – Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 39 a 27 let, které obvinil ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství. 

O tom, že auto není trezor, se začátkem ledna 2024 přesvědčily dvě mladé ženy z Plzně. Podle dosud zjištěných skutečností zaparkovala jedna z poškozených žen své vozidlo na parkovišti před obchodním domem v Plzni městské části Doubravka. Ženy vozidlo řádně uzamkly, na zadních sedadlech ovšem nechaly viditelně položené kabelky, batohy a další cenné věci včetně notebooku.  Po deseti minutách se poškozené vrátily zpět k vozidlu, kde na ně čekalo nemilé „překvapení“, a to rozbitá skleněná výplň u zadních dveří a prázdné zadní sedačky. Věci za téměř 34 tisíc korun byly pryč. Ženy událost ihned oznámily na policii.

Díky výborné operativní činnosti policistů oddělení hlídkové služby, obvodního oddělení Plzeň 4 a oddělení služební kynologie, se za necelou hodinu podařilo prvního z obviněných mužů vypátrat a zadržet. Ten se v momentě, kdy spatřil policejní hlídku, dal na útěk. Přitom postupně odhazoval odcizené věci, konkrétně i odcizené osobní doklady poškozených žen.

39letý muž nebyl na místě činu sám. Druhého z obviněných mužů se podařilo dopadnout díky skvělé práci policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň.

Policejní komisař následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudkyně akceptovala.

por. Michaela Raindlová
17. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem