Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auto není trezor

KROMĚŘÍŽSKO: Vloupal se do vozidla a ukradl peněženku. 

O tom, že auto není trezor, se včera dopoledne přesvědčila šestatřicetiletá žena z Kroměřížska. Ráno zaparkovala vozidlo Škoda Superb před svým pracovištěm v obci poblíž Chropyně a řádně jej uzamkla. Na sedadle spolujezdce však zapomněla svou peněženku. Během dopoledne ale viditelně odložená věc zaujala neznámého zloděje. Rozbil proto okno pravých předních dveří a peněženku odcizil. Žena tak přišla o osm tisíc korun, platební karty a osobní doklady. Pachatel majitelce vozu navíc způsobil i škodu poškozením okna, která byla předběžně odhadnuta na tři tisíce korun.
Po pachateli, jenž se dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní pátrají hulínští policisté. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Opětovně upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech nenechávali žádné věci. Zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
21. září 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

poškozené auto

poškozené auto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem