Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto není trezor!

JIČÍNSKO - Odložená taška přilákala zloděje 

I když policisté stále upozorňují motoristy, aby  ve vozidlech nenechávali cenné věci bez dozoru, přesto mnozí berou tato varování na lehkou váhu. Stačí pak chvilka a taška či kabela rázem změní majitele. Své o tom ví i řidič osobního vozidla Škoda Fabia combi, který v úterý 31. ledna zaparkoval krátce před desátou hodinou dopolední v Holíně. Jaké bylo jeho překvapení, když se po pěti minutách vrátil a přitom zjistil, že má rozbité boční okno. A nejen to. Ze zadního sedadla mu zmizela taška, ve které měl osobní doklady, peněženku s několikatisícovou hotovostí a platební kartou a další písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 9 tisíc korun.

Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Tento případ by měl být varováním pro všechny, kteří si nechávají ve vozidlech kabelky, mobilní telefony, peněženky a třeba i prázdné igelitové tašky bez dozoru. Každá z těchto věcí je totiž velkým lákadlem pro zloděje. A tak jim zbytečně nedávejte šanci, a nic, o co by měli zloději zájem, v autech nenechávejte.

nprap. Hana Klečalová
1. února 2012 v 10:00

vytisknout  e-mailem