Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor

KLADENSKO – Z vozidel zmizelo nářadí. 

Policie ČR neustále upozorňuje občany, aby nenechávali ve vozidlech žádné věci. Bohužel mnoho lidí na toto upozornění nereflektuje a poté se stanou obětí trestného činu. Policisté Obvodního oddělení Kladno – město v současné době prošetřují hned dva případy, kdy došlo k vloupání do zaparkovaného vozidla.

První skutek byl nahlášen v úterý 30. dubna 2019 a zloděj vnikl během noci z 29. na 30. dubna 2019 do nákladního vozidla, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Míru. Pachatel nejprve rozbil skleněnou výplň okna pravých dveří automobilu VW Transporter a následně z vozidla odcizil vrtačku a vrtací kladivo. Odcizením způsobil škodu ve výši 18.000,- Kč. Poškozením vznikla škoda sedm tisíc.

Oznámení o druhém vloupání do vozidla přijali včera 2. května 2019 a k samotnému skutku došlo opět v noci, tentokrát ze středy 1. na čtvrtek 2. května 2019. Zatím nezjištěný pachatel si vyhlédl vozidlo Peugeot Boxer, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici 5. května a bez zjevného násilí do vozidla vnikl. I z tohoto automobilu bylo zcizeno nářadí a to úhlová bruska a bourací kladivo. Škoda byla vyčíslena na 3.000,- Kč.

Oba případ jsou šetřeny jako přečiny krádeže a první z uvedených navíc jako přečin poškození cizí věci a pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo pachatele, zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků těchto událostí. Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožnosti výše zmiňovaných zlodějů, je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení Kladno - město, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Dále přinášíme jednoduchá pravidla na ochranu svých věcí!

  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. Zbytečně neriskujte!
  • Nenechávejte zavazadla tak, aby byla kolemjdoucím na očích!
  • Zkontrolujte uzavření oken vždy, když se vzdalujete od vozu, byť jen na chvíli.
  • Pokud parkujete v místech, kde dochází často ke krádežím vozidel, zajímejte se o bezpečnější systém uzamykání.
  • Technický průkaz a jiné doklady noste s sebou, neukládejte ho v palubní přihrádce.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
3. května 2019

vytisknout  e-mailem