Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor!

V době hokejového utkání policisté prováděli kontrolní činnost u zaparkovaných vozidel 

     O víkendu 1. a 2. března 2013 probíhala v Kladně hokejová utkání mezi týmy HC Rytíři Kladno a HC Pardubice. Na základě konání těchto hokejových utkání byl předpoklad, že zimní stadion v Kladně navštíví  větší počet fanoušků a tím se taktéž  zvýší nárůst zaparkovaných vozidel okolo zimního stadionu, v přilehlých ulicích a na ostatních parkovištích. Vzhledem k vyhodnocení bezpečnostní situace bylo naplánováno opatření k zajištění veřejného pořádku po dobu konání hokejových utkání. Každý den byla návštěvnost necelých 5 000 diváků a při utkáních,  v jejich průběhu  a ani po ukončení nedošlo k narušení veřejného pořádku, poškozování majetku a újmě na zdraví. Závěrem 21. hodiny byla zesílená opatření ukončena. Policisté v rámci této bezpečnostní akce provedli taktéž preventivní kontroly u zaparkovaných vozidel, jejichž nárůst se pohyboval kolem několika stovek vozidel. Kontrolní činnost se zaměřila do vytipovaných lokalit poblíž zimního stadionu. Jednalo se převážně o parkoviště a ulice Fr. Kloze, Ke Stadionu, P. Bezruče, Fibichova, Jateční, ale i  vzdálenější parkoviště v Havířské ulici. Policisté v průběhu této preventivně bezpečnostní akce provedli kontroly vozidel zda jsou řádně zabezpečena a u některých umístili za stěrače letáky s informační prevetnivní tématikou.  Při této kontrolní činnosti zaznamenali v několika vozidlech ponechané tašky, oblečení a autorádio. Policie vyzývá občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a chránili si tím tak svůj majetek. Všechny ponechané věci ve vozidlech a především na viditelných místech jsou velkým lákadlem pro zloděje. Při vniknutí do vozidla za účelem odcizení notebooku nebo mobilního telefonu mnohdy způsobí zloděj větší škodu poškozením při vloupání na vozidle, než získá na majetku. Policie opět upozorňuje občany, že "Auto není trezor!"

 

5. března 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

 

Řidička pod vlivem alkoholu - krátce po 2. hodině dne 1. března 2013 bylo v Kladně v ulici Vrchlického kontrolováno vozidlo, jehož řidičkou byla 24 letá žena z Kladna. Při kontrolní činnosti  byla u řidičky provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem 1,47 promile alkoholu v dechu. Podezřelá byla zadržena a po prvotních úkonech byla umístěna do policejní cely. Nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Odcizení hotovosti  - v Kladně ve Francouzské ulici v 5. patře došlo při stěhování nábytku z volně přístupného bytu k odcizení peněženky s finanční hotovostí, 6 kusů prstenů ze žlutého kovu a dalších drobných předmětů. Pachatel svým jednáním způsobil majitelce škodu ve výši necelých 155 000,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem