Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Auto není trezor"

ÚO Bruntál - o tom se přesvědčil další majitel vozidla a jiné zprávy 

Poškodil nádrž a odcizil benzín
V Horním Městě v době od 26. do 27.4.2010 dosud neznámý pachatel poškodil nádrž zaparkované fábie a odcizil 13 litrů benzínu. Majiteli způsobil škodu ve výši 6 400 Kč. Šetří OOP Rýmařov.
 
Z auta bral co se dalo
O pravdivosti sloganu „Auto není trezor“ se přesvědčil 50letý muž, který zaparkoval v době od 26. do 27.4.2010 nákladní automobil v Janovicích vedle autobusové zastávky a pachatel do něj vnikl a vzal co se dalo.
Dosud neznámý pachatel poškodil zámek vozidla a odcizil autorádio, elektrické zařízení na slovenské pozemní komunikace tzv. mýto, kartu k čerpání pohonných hmot, doklady, finanční hotovost 5 tisíc Kč, subwoofer, DVD přehrávač, fotoaparát, holicí strojek, navigaci s televizí a další věci v celkové hodnotě přes 40 tisíc Kč.
V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme, aby lidé nenechávali ve vozidlech zaparkovaných na volně přístupných místech cenné věci a doklady. Nevystavují viditelně na sedadlech, odkládacích plochách vozu drahé věci (fotoaparáty, navigace, audio a video techniku, mobilní telefony). Neodkládají zde ani kufříky, kabelky a batohy. Vestavěná rádia chrání dostupnými možnostmi a využijí jejich ochranných prvků a funkcí (odnímatelných ovládacích panelů, vyjmutí zásuvkového typu autorádia).
 
Jel pod vlivem alkoholu
V nočních hodinách dne 26.4.2010 v Krnově na Říčním okruhu řídil 33letý muž vozidlo Felicia. Při policejní kontrole mu dechovou zkouškou bylo naměřeno nejprve 0,92 a po chvíli již 1,01 promile alkoholu. Dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem