Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto není trezor! – Škoda téměř 200 tisíc korun

Český Krumlov – Lipno nad Vltavou – V pondělí odpoledne řádil v okolí na Lipna nad Vltavou zloděj jako černá ruka. 

Neznámý zloděj vnikl po poškození pravých předních dveří a skleněné výplně okna u spolujezdce, do vozidla Mercedes C, odstaveného na travnaté ploše vedle cesty z osady Svatý Tomáš směrem na hrad Vítkův Hrádek, katastr obce Přední Výtoň. Za auta pak odcizil detekční antiradar, obálku s 5 000 Kč a napáječ pro spotřebiče do vozidla. Dále z vozidla odcizil na zadní sedačce položenou příruční kovovou pokladnu (bez klíčků, uzamčenou) s finančním obnosem v celkové hodnotě přesahující 25 000 Kč a vstupenky do hradu Vítkův Hrádek v celkové hodnotě 2 800 Kč.
 
Ve stejné době rozbil kdosi zadní okno zavazadlového prostoru u vozidla Nissan Almera, zaparkované na parkovišti u hráze u obce Lipno nad Vltavou. Z auta pak odnesl dámskou kabelku s osobními potřebami v hodnotě 1 450 Kč.
 
Vypáčené a poškozené levé přední dveře našli majitelé u osobního vozidla Peugeot 206 SW, které zaparkovali na odstavné ploše poblíž Přední Výtoně. Z vnitřku auta zloděj odnesl dvoje sluneční brýle.
 
Poškozením vozidel byla způsobena škoda, která je předběžně vyčíslena na částku 138 200 Kč. Odcizením zloději napáchali škodu ve výši téměř 54 tisíc korun.
 
Lipenští policisté se těmito krádežemi intenzivně zabývají, po pachatelích pátrají a občany nabádají k opatrnosti – při opouštění svého vozidla mějte vždy na paměti – AUTO NENÍ TREZOR!
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
29. června 2011 

vytisknout  e-mailem