Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Auto není trezor - vozidlo neuzamkla, přišla o věci

J.Hradec – Před mateřskou školou řádil zloděj.( Hlasová schránka 974 233 116) 

Mladá žena snad znovu stejnou chybu neudělá. Včerejšího dne kolem  06:00 hodin  ponechala svůj  automobil  neuzamčený před budovou mateřské školy v Kardašově Řečici. Toho využil dosud neznámý lapka, který  odcizil ze sedadla spolujezdce dámskou kabelku, ve které byla nejen  kosmetická taštička, sportovní peněženka s obsahem ŘP, OP či platební karta, ale i  finanční hotovost ve výši 1 500 korun či mobilní telefon. Žena přišla rovněž o tašku  ve které byl tablet uložen  v koženém pouzdře včetně  flash disku. Dosud neznámý pachatel tak mladé ženě způsobil na odcizených věcech škodu ve výši nejméně  9 400 korun. Jindřichohradečtí policisté ihned zahájili úkony trestního řízení a po pachateli přečinu  intenzivně pátrají.
 
 Jindřichohradecká policie varuje Auto není trezor!
Příležitost dělá zloděje neboť  volně ponechané věci ve vozidlech působí na potencionální zloděje doslova jako magnet!   Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze či žádné jiné věci. Jakákoli z těchto věcí může pachatele nalákat.
 
Naše lhostejnost zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se do nějakého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku 158.
 
 por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
22. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem