Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

„Auto není výloha“

Olomouc - policisté kontrolovali zaparkovaná auta  

Ve středu se policisté zaměřili na kontrolu vozidel parkujících v deseti ulicích centra města Olomouc. Při kontrole zjistili, že řidiči si ze svých vozidel dělají odkládací boxy. Policisté ve 125 vozidlech nalezli různé odložené věci. Řidiče na tuto skutečnost upozornili osobně nebo letáčkem, který umístili za stěrač vozidla.
Zde je na místě opět upozornit všechny, že není dobré si ponechávat viditelně odložené věci ve vozidle. Také žádáme řidiče, aby věnovali větší pozornost svým peněženkám, když nakládají nákup do zavazadlového prostoru svého vozu. Jen za včerejší den nahlásilo vloupání a krádež věcí z aut šest řidičů na Olomoucku.

Jeden případ za všechny:
Nemilou vzpomínku bude mít na Olomouc jednačtyřicetiletý muž z Karlových Varů. Ve středu večer kolem devatenácté hodiny zaparkoval vozidlo na deset minut na parkovišti u hotelu na ulici Křelovská v Olomouci. Když se vrátil, měl rozbité okno u předních dveří a z vozidla mu zmizela pánská peněženka s doklady.
Krádeží peněženky zloděj řidiči způsobil škodu za dva tisíce korun. Poškozením vozidla je škoda předběžně odhadnuta na 4 tisíce korun.
 

por. Mgr. Marta Vlachová

24.2.2011

vytisknout  e-mailem