Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto plné chlévské mrvy

JIČÍNSKO - Mladíci svého činu velmi litovali. 

                             poškozený interiér
Novopačtí policisté pátrali po neznámém pachateli, který v noci na sobotu 13. června vnikl v Lázních Bělohradě do osobního vozidla Peugeot 306 Combi, které bylo zaparkované na dvoře jednoho z domů, a rozlil v něm chlévskou mrvu.
 
Policisté se případem velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření a zajištěných stop zjistili, kdo vůz znečistil. Jedná se o tři mladíky ve věku 18 a 20 let, kteří se ke všemu přiznali. V pátek 12. června slavili v Lázních Bělohradě narozeniny a s přibývající hladinou alkoholu vymysleli plán, jak se pomstít bývalému zaměstnavateli jednoho z nich. Údajně mu dluží peníze za odvedenou práci a tak se rozhodli, že mu „provoní“ auto. Nasedli do vozidla Ford Mondeo, které řídila jejich kamarádka, a odjeli na pole k jímce plné chlévské mrvy. Ještě předtím se zastavili na sídlišti, kde si od kontejneru vzali staré kbelíky, které následně naplnili výkaly hospodářských zvířat. Aby kamarádovo vozidlo nezašpinili, drželi kbelíky během jízdy z okének ven. Takto dojeli až do Zámecké ulice, kde vystoupili a odešli k peugeotu, u kterého otevřeli páté nezajištěné dveře a obsah kbelíků vylili na sedadla, palubní desku a podlahu. Poté z místa utekli.
 
I když se to mladíků zdálo na začátku jako výborný nápad, nakonec všeho litovali.  Kromě toho, že si v těchto dnech vyslechli ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci, za což jim v případě prokázání viny hrozí až roční vězení, budou muset uhradit i vzniklou škodu, která byla vyčíslena na 16 tisíc korun.  

nprap. Hana Klečalová DiS.
29. července 2015 v 12:50

Odkazy do noveho okna

poškozené auto

poškozené auto 

Detailní náhled

poškozené auto

poškozené auto 

Detailní náhled

poškozené auto

poškozené auto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem