Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto porazilo chodce

CHOMUTOV - Vážná dopravní nehoda na silnici z Chomutova do Mostu, Napadení před barem, Prodával drogy.... 

Auto porazilo chodce
Na silnici l/13 došlo včera v podvečerních hodinách k dopravní nehodě – střetu osobního vozidla s chodcem. Osobní vozidlo Opel Vectra jelo z Jirkova směrem na Most a řídl ho 33letý muž z Mostecka. Za snížené viditelnosti zřejmě přehlédl  17letého mladíka, který silnici přecházel, a došlo ke střetu. Zranění, která chodec utrpěl, si vyžádala převoz do nemocnice, odkud byl následně letecky transportován  do nemocnice v Praze. Okolnosti nehody nadále vyšetřují chomutovští policisté.
 
Napadení před barem
Policejní komisař obvinil dva muže ve věku 23 let z ublížení na zdraví a výtržnictví. V září loňského roku napadli před barem v Jirkově poškozeného. Několikrát ho udeřili pěstí a srazili na zem. Po útoku musel muž vyhledat lékařské ošetření, lékař  následně vystavil i pracovní neschopnost. Obvinění si oba převzali, v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři roky.
 
Prodával drogy
Obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy si převzal 26letý muž z okresního města. Kriminalisté prokázali, že na různých místech v Jirkově prodával náhodným zájemcům zakázané návykové látky. Za distribuci pervitinu a marihuany získal od poloviny července loňského roku nejméně 15 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje, obviněnému hrozí peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení.  
 
Dvě chaty
Neznámý zloděj vnikl do rekreačního objektu v Horní Halži. Všechno prohledal, vybrané věci nanosil ke vstupním dveřím, ale pak z místa odešel a všechno zůstalo na místě. Majitel vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Po pachateli vniknutí pátrají policisté z Vejprt.
Jirkovští policisté přijali oznámení o vloupání do rekreační chaty v obci Svahová. Majitel přišel o elektroniku a lovecký nůž. Celková škoda se vyšplhala na necelých 14 tisíc korun. I v tomto případě čeká na pachatele obvinění nejen z krádeže, ale i z poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Brambory, okurky i kola
Vloupání do sklepní kóje domu v ulici Mírová vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří. Neznámý zloděj si odnesl dvě dětská jízdní kola, pánské sportovní kolo, patnáct sklenic zavařených okurek, brambory a různé nářadí. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na 28 tisíc korun.
 
Hořel kontejner
Hasiči a policisté z Jirkova zasahovali v ulici Krušnohorská. V sobotu odpoledne zde došlo k zahoření plastového kontejneru na směsný odpad. Znehodnocením nádoby vznikla poškozené firmě škoda za 7 tisíc korun. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování, úmysl není vyloučen.
 
4. března 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem