Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Auto řídil opilý muž a poté ještě i jeho podnapilá spolujedoucí

JIHLAVSKO: Řidič se dopustil trestného činu, žena skončila na protialkoholní záchytné stanici 

Policisté dnes v noci odhalili muže, který řídil vozidlo opilý. Když policisté řidiče odvezli na obvodní oddělení, usedla za volant jeho podnapilá spolujedoucí, kterou policejní hlídka rovněž zastavila a ženu odvezla na oddělení policie. Opilá řidička byla navíc agresivní a skončila na protialkoholní záchytné stanici. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu.
 
V pondělí 25. srpna zastavili policisté po druhé hodině v noci v Jihlavě na ulici Havlíčkova vozidlo VW Golf, které jelo od ulice Okružní. Při kontrole zjistili, že je řidič zjevně opilý. U šestatřicetiletého muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které řidiči naměřili hodnotu 1,38 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala u muže hodnotu 1,46 promile alkoholu v dechu. Ve vozidle s ním jela ještě žena, která byla rovněž zjevně pod vlivem alkoholu. Podnapilému řidiči policisté další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Dále muže převezli k provedení lékařského vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že podnapilá spolujezdkyně usedne za volant vozidla a bude chtít s autem odjet, další policisté na místě dohlíželi na bezpečnost silničního provozu. Během chvíle se vozidlo skutečně rozjelo a policisté ho okamžitě, na ulici Havlíčkova, zastavili. Opilá řidička se odmítla podrobit dechové zkoušce a dopustila se tak dopravního přestupku. Policisté jednatřicetiletou ženu odvezli na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Opilá žena se chovala velmi agresivně, byla vulgární, policisty slovně napadala a mařila řádné objasnění věci, pokračovala i přes opakované výzvy, aby svého protiprávního jednání zanechala. Policisté ženu zajistili a převezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze spáchání kterého je šestatřicetiletý muž podezřelý, případ dále prověřují. Jednání ženy policisté šetří jako podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a dopravních přestupků.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. srpna 2014

vytisknout  e-mailem