Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto s kradeným nářadím zastavila dobrušská hlídka

RYCHNOVSKO - Krádež policisté objasnili během hodiny. 

S lupem daleko neutekli dva muži z Hronova. Dříve, než stačili dojet domů, cestu jim zkřížila policejní hlídka. Po běžné silniční kontrole je místo postele čekala pryčna na cele předběžného zadržení.

Případ krádeže vloupáním začal ve Vamberku v úterý v 01:45, kdy se ozvala rána. Tu zaslechl jeden z místních občanů a šel se podívat z okna, co se v ulici děje. U zaparkovaného auta zn. Citroën Berlingo uviděl člověka, odnášejícího cosi z vozu. Silueta zmizela za roh. Za chvíli bylo slyšet, jak někdo startuje  auto a odjíždí. Svědek proto ihned zavolal sousedovi, kterému auto patřilo. Ten seběhl dolů a zjistil, že má rozbité zadní okno a v nákladového prostoru chybí stavební nářadí - rozbrušovací pila, bourací kladivo a benzinová elektrocentrála. Krádež s celkovou škodou vyšší než 60.000 korun proto poškozený muž ihned telefonicky oznámil policistům. 
Operační důstojník událost ihned předal všem policejním hlídkám. Krátce po sdělení informace se k dobrušské hlídce blížil vůz zn. Ford Escort. Policisté jej zastavili k běžné silniční kontrole. Dvoučlenná mužská posádka jim předložila všechny potřebné doklady. Jak se u nich ocitla elektrocentrála, pila a kladivo, ale vysvětlit nedokázala. Oba muže (roč. 1980 a 1977) policisté zadrželi. Při bezpečnostní prohlídce u jednoho z nich našli otvírací nůž a u druhého plastové kladívko s kovovými hroty na rozbíjení skel autobusů v nouzi.
Noc tak oba podezřelí strávili v celách předběžného zadržení a posléze si vyslechli podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které jim hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.
Díky všímavosti jednoho z občanů a pohotovosti policistů byl tento případ krádeže objasněný během necelé hodiny.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. září 2014

vytisknout  e-mailem