Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto skončilo na střeše

RYCHNOVSKO: Chvilka nepozornosti za volantem se nevyplatila. 

V pátek 18. října 2019 v dopoledních hodinách jel jednašedesátiletý řidič osobním automobilem Škoda Octavia ve směru jízdy od obce Dobruška k obci Chábory. Dle prvotních zjištění se při jízdě zřejmě dostatečně nevěnoval řízení, a po projetí levotočivé zatáčky na rovném úseku silnice přejel vozidlem vlevo do protisměru. Zde následně dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu.
 
Na místě policisté provedli dechovou zkoušku, která přítomnost alkoholu v dechu vyloučila. Řidič byl převezen do Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou k preventivnímu vyšetření. Naštěstí nebyl při nehodě ani on ani nikdo jiný vážně zraněn. Celkovou hmotnou škodu policisté předběžně vyčíslili na 50 tisíc korun.

Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření rychnovských dopravních policistů.

Při podobných dopravních nehodách hraje svou roli chladnější počasí, kvůli kterému si řidiči topí v autě. Vlivem tepla často přichází únava a zpomalují se naše reakce. Policisté proto doporučují v autě netopit na vysokou teplotu. Pokud pociťujete únavu, vystřídejte se v řízení, a když to není možné, raději si dejte přestávku.
 

por. Mgr. Lucie Konečná
21.10.2019, 10:30 hod.

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem