Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auto skončilo v potoce a další události

Bruntálsko - opilý řidič při parkování dostatečně nezajistil vozidlo proti pohybu 

Včera o půl páté odpoledne v Karlově Studánce došlo k vjetí vozidla do potoka. Dopravní nehoda se měla stát tak, že 61letý řidič vozidla Škoda 105 po předchozím požití alkoholu řídil své vozidlo, které při parkování dostatečně nezajistil proti pohybu. Ve chvíli kdy u něj ještě stál, se samovolně rozjelo a vjelo za okraj parkoviště přímo do potoka. Ke zranění osob nedošlo. U řidiče byly provedeny dechové zkoušky na přítomnost alkoholu se zjištěnými hodnotami od 0,85 do 0,9 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda zakázána. Způsobená škoda činí okolo 2 tisíc Kč. Na místě přítomny jednotky HZS MsK. 
 
 

 Další události:

 
Cyklista při odbočování vlevo vjel do dráhy motocyklu
 
Řidiči, hlavně cyklisté pozor! Nezapomínejte na ustanovení § 21 zákona o silničním provozu, které zní: „Při odbočování na křižovatce nebo na místo ležící mimo pozemní komunikaci musí řidič dávat znamení o změně směru jízdy; při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti.“
 
Na uvedenou povinnost pravděpodobně zapomněl i 35letý cyklista včera před čtvrtou hodinou odpoledne ve Staré Vsi na ulici Potočná. K dopravní nehodě mělo dojít tak, že muž na horském jízdním kole chtěl z hlavní silnice na křižovatce odbočit doleva, ale přitom se nepřesvědčil, zda za ním stejným směrem nejede jiné vozidlo. Ve chvíli, kdy vybočil od pravého okraje komunikace, do něj z boku narazil 29letý řidič motocyklu Honda. Po střetu oba upadli na komunikaci v levé jízdní polovině. Na jízdním kole škoda nevznikla, na motocyklu škoda činí okolo 10 tisíc Kč. Provedenou dechovou zkouškou bylo vyloučeno požití alkoholu u obou řidičů. Řidič motocyklu si měl stěžovat na bolesti levé ruky a levé části hrudníku, ale lékařské ošetření na místě odmítl.
 
 
 
Vybrakovali mu dům
 
Ve středu 15.08.2012 nahlásil 34letý majitel domu v Rýmařově policistům místního obvodního oddělení PČR krádež věcí z jeho domu. Ty mu byly odcizeny někdy v době od začátku července letošního roku do včerejšího dne. Pachatel z jeho domu odcizil asi 12 kusů kovových zárubní a jednu smaltovanou vanu. Další vanu a keramický záchod při pokusu vybourat je ven zcela zničil. Dále v každé místnosti vytrhal ze zdi měděnou elektroinstalaci o celkové délce asi 14 metrů. Ze střechy domu odnesl plechové pozinkované okapy a jeden kovový žebřík. Nakonec ze zahrady u domu demontoval a odcizil staré kovové oplocení. Svým činem způsobil majiteli škodu okolo 23 tisíc Kč.
 
 
 
Z minulosti se nepoučil, soud může pokládat tuto okolnost za přitěžující
 
V těchto dnech policista OOP ČR Krnov sdělil 22letému muži podezření z přečinu ublížení na zdraví ve formě pokusu a přečinu výtržnictví. Těchto činů se měl dopustit dne 10.06.2012 někdy po půlnoci v Krnově na Říčním okruhu. Zde měl udeřit pěstí do obličejové části 21letou ženu, které způsobil zhmoždění tváře a lehký otřes mozku. Ta následně byla 3 dny hospitalizovaná v krnovské nemocnici s celkovou dobou léčení do jednoho týdne. Mladík se přečinu výtržnictví dopustil opětovně, neboť byl za takový čin již v loňském roce potrestán trestním příkazem Okresního soudu v Bruntále. Proti muži bude vedeno zkrácené přípravné řízení. Za přečiny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 
 
 
Za nehodu nemohl řidič
 
Dne 15.08.2012 krátce po třetí hodině odpoledne na ulici Květná v Rýmařově došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem VW Passat a víkem vodovodní šachty. K celé události došlo tak, že 37letý řidič passatu při odbočení vpravo najel předními koly vozidla na víko šachty, které se vzpříčilo a následně se zarazilo zespodu do podlahy. Zde zůstalo zaklíněno. Způsobená škoda činí okolo 110 tisíc Kč.
 
 
  
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová

tiskový servis za 15.08.2012

vytisknout  e-mailem