Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Auto v protisměru na dálnici D5

PLZEŇSKÝ KRAJ - Pětasedmdesátiletý řidič na exitu na dálnici D5 nerespektoval dopravní značení, najel do protisměru a způsobil dopravní nehodu. 

Včerejšího dne před 19.hodinou jsme na linku 158 přijali hned několik oznámení o vozidle, které jede v protisměru na dálnici D5 ve směru na Prahu. Bohužel během chvíle se oznámení potvrdila, neboť na 129.km dálnice D5 došlo k dopravní nehodě. Pětasedmdesátiletý řidič, který jel s vozidlem Land Cruiser, na exitu Nová Hospoda nerespektoval dopravní značení a vjel na těleso dálnice v protisměru. Řidič jel v levém jízdním pruhu a střetl se s vozidlem Land Rover, které řídila pětačtyřicetiletá řidička, s kterou ve vozidle cestovala nezletilá spolujezdkyně. Vlivem nárazu skončilo vozidlo Land Rover mimo dálnici v travnatém svahu. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Všichni účastníci dopravní nehody byli převezeni k lékařskému ošetření. U řidiče bylo ošetřením v lékařském zařízení vyloučeno požití alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

V souvislosti s touto dopravní nehodou žádáme ostatní řidiče, které vozidlo svou jízdou v protisměru ohrozilo, aby se nám přihlásili na linku 158.

por. Ing. Eva Červenková
18. listopadu 2023

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda na dálnici D5

Dopravní nehoda na dálnici D5 

Detailní náhled

Dopravní nehoda na dálnici D5

Dopravní nehoda na dálnici D5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem