Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto vykradl otevřeným okénkem

MOSTECKO - Svoje auto zaparkoval vedle, aby nebyl vidět; V krvi měl pervitin a řídil; 12 aut mělo vyšší hmotnost. 

Filuta vykradl auto otevřeným okénkem, svoje auto postavil hned vedle, aby nebyl vidět
Na příležitost zareagoval okamžitě muž ve věku 39 let z Mostu. Ten měl projíždět mosteckou ulicí Dělnická, když si na parkovací ploše všiml stojícího osobního vozidla, které mělo plně otevřené okno u spolujezdce. Muž svým autem zajel hned vedle, aby nebyl nápadný, a poté okénkem vlezl dovnitř a z vozidla měl odcizit tašku, notebook, nabíječku, sluchátka, koženou bundu, batoh, peněženku s doklady a kreditní kartou, klíče, brýle a další věci, vše v hodnotě 11 tisíc korun. Následně rychle nasedl do svého vozidla a z místa odjel. Policisté obvodního oddělení Most Zahradní, kteří na případu pracovali, záhy odhalili totožnost podezřelého. Vyšetřovatel Mostečana obvinil ze zločinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění  platebního prostředku, za které hrozí až osmiletý trest s ohledem na skutečnost, že ke krádeži došlo v době vyhlášeného nouzového stavu. Obviněný byl již v minulosti trestán a v současné době je ve výkonu pro jiný delikt. Odcizené věci policie nezajistila. Notebook údajně obviněný prodal neznámé osobě a další věci prý zahodil.

Cizí vůz řídil pod vlivem drogy, narazil na policejní kontrolu
Policisté obvodního oddělení  Hamr kontrolovali kolem půlnoci v Janově řidiče osobního vozidla značky Škoda. Řidiče vyzvali k provedení orientačního testu na návykové látky, který byl pozitivní na látky amfetamin a metamfetamin. Motorista se podrobil i lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kdy provedený toxikologický rozbor prokázal přítomnost metamfetaminu v krvi podezřelého. Navíc policisté zjistili, že muž řídil vozidlo, které není jeho a k řízení nedostal souhlas od majitele vozu. Policisté 23letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci.

U 12 vozidel hlídky zjistily překročení hmotnostních limitů
Tento týden proběhla na silnicích mosteckého regionu republiková dopravní akce. Policisté dopravního inspektorátu se zaměřili hlavně na kontroly nákladních vozidel a na jejich hmotnost. Během akce hlídky na silnicích I. a III. třídy kontrolovaly technický stav, potřebné doklady, vozidla převážející nebezpečné věci a dodržování obecně platných ustanovení dle zákona o silničním provozu. Během této akce policisté odhalili celkem 23 dopravních přestupků, kdy u 12 nákladních vozidel bylo zjištěno překročení hmotnostních limitů. Policisté za 11 přestupků uložili pokuty ve výši 80 tisíc korun a 12 přestupků odešlou do správního řízení příslušným orgánům.

Most 16. října 2020
nprap. Ludmila Světláková

Odkazy do noveho okna

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

silniční kontrola

silniční kontrola 

Detailní náhled

stanoviště kontrol

stanoviště kontrol 

Detailní náhled

vážení hmotnosti

vážení hmotnosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem