Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Autobazarník hledán policií, zpronevěřil až dvě stovky vozidel

České Budějovice - Autobazarníka Marcela Zárubu hledá policie, zpronevěřil peníze z prodaných vozů.  

Kriminalisté z Českých Budějovic pátrají po hledaném muži Marcelu Zárubovi, věk devětatřicet let z jihočeské metropole. Tohoto vykutáleného podvodníka podezírají z bleskurychlého prodeje pravděpodobně několika desítek motorových vozidel, po kterých se během jednoho víkendu slehla zem. Muž je podezřelý z trestného činu zpronevěry.


Hledaný podvodník provozoval v Českých Budějovicích autobazar MZ Cars autocentrum a to na rohu ulic K. Světlé a Pražská třída. Od začátku letošního roku si nabral do svého autobazaru k prodeji několik desítek vozidel. Na základě smluv o zprostředkování prodeje motorových vozidel je pak nabízel a prodával. V nabídce měl vozidla jako například VW Golf, Ford Mondeo, Škoda Octavia, VW Passat a podobná. Kriminalisté předpokládají, že všechna vozidla či jejich většinu prodal značně pod cenou a to během jednoho víkendu na konci září. Veškeré peníze, si ponechal pro svoji potřebu. Autobazar i internetové stránky označil jako „v rekonstrukci“ a zmizel pravděpodobně mimo republiku.


Kriminalisté zatím znají pouze několik podvedených majitelů prodaných vozidel. Škoda je tak zatím kolem 600 000 korun. Předpokládají však, že škoda i počty „prodaných vozidel“ budou narůstat. S podvodníkem zmizely také veškeré doklady o počtu a přijmu vozidel do prodeje.


Jak vyšetřovatelé zjistili, drzost podvodníkovi nechyběla. Jen pár vozidel nedokázal prodat, majitelé například nedodali technické průkazy. Vozidla pod záminkou rekonstrukce autobazaru vracel tak, že o „prodejním víkendu“ zavolal majitelům, aby si vozidlo okamžitě odvezli jako neprodejné. Podvodník tak pravděpodobně chtěl mít „čistý stůl“, jen peníze jaksi zapomněl předat.


Kriminalisté po muži pátrají, podrobnosti k osobě hledaného jsou k dispozici na internetových stránkách policie:
http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=21221018130201


Policisté přivítají na lince 158 jakékoliv informace k pobytu hledaného podvodníka, stejně jako žádají podvedené majitele vozidel, se kterými policie dosud nemluvila, aby se také přihlásili a uvedli všechny skutečnosti, které jsou jim o hledaném muži a jeho obchodech známy.


Podvodníkovi se mohlo podle zatím neověřených informací povést prodat až dvě stě vozidel. V případě odsouzení by mu hrozil trest odnětí svobody ve výši až osmi let.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

22. října 2013

vytisknout  e-mailem