Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Autobus naštěstí srazil jen značku

KRAJ: Policisté o víkendu řešili nehody podnapilých řidičů. 

Uplynulý víkend museli jihomoravští policisté řešit množství dopravních nehod, málo nebylo ani těch, které způsobili řidiči pod vlivem alkoholu.

Hned v pátek padla v oběť naštěstí jen dopravní značka nezodpovědné jízdě řidiče linkového autobusu u Brna. Ten po nárazu zastavil a kontroloval poškození, při čemž se měl podle kolemjdoucích motat tak, jako by byl opilý. Po chvíli pak měl usednout zpět za volant a z místa odjet. Policisté proto po autobusu s podezřelým řidičem začali ihned pátrat. Zastavit se jej podařilo zanedlouho, v brněnském Komárove. Podezření volajících na tísňovou linku se při kontrole potvrdilo. Profesionální šofér policistům při dechové zkoušce nadýchal téměř 2,8 promile. Na místě jej proto zadrželi a pro odstavený autobus si musel přijet jiný řidič.  Jen náhodou ve voze necestovali žádní cestující. To však nemění nic na tom, že je šedesátiletý řidič autobusu podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Problémy s alkoholem však měli také cyklisté. Ještě tentýž večer vyjížděla hlídka do Rousínova, kde mělo po silnici mezi auty nebezpečně kličkovat jízdní kolo. I tohoto cyklistu policisté zanedlouho po oznámení zkontrolovali, při dechové zkoušce jim nadýchal více než tři promile alkoholu.

V neděli nad ránem řešili policisté havárii v obci na Znojemsku. Tam pětadvacetiletý řidič vyjel v mírné zatáčce mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlých akátů. Náraz to musel být silný, vůz se po něm odrazil zpět na komunikaci, motorová část se oddělila od zbytku vozidla. Řidič se naštěstí vážněji nezranil. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,35 promile.

Další nedělní dopravní nehodu, kde svoji roli zcela jistě sehrál alkohol, měli možnost sledovat Hodonínští policisté téměř na vlastní oči. V protějším směru nezvládl průjezd mírnou levotočivou zatáčkou dvaatřicetiletý řidič Škody Octavie a naboural do zaparkovaných vozidel.  Policistům po nehodě nadýchal 3,15 promile.

por. David Chaloupka, 29. července 2024

Odkazy do noveho okna

DN Znojemsko (3)

DN Znojemsko (3) 

Detailní náhled

DN Znojemsko (2)

DN Znojemsko (2) 

Detailní náhled

DN Znojemsko (1)

DN Znojemsko (1) 

Detailní náhled

DN Znojemsko (4)

DN Znojemsko (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem