Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Autobus prudce zabrzdil, zranila se cestující

LIBEREC - Hledáme svědky dopravní nehody, která se stala 29. ledna 2016 v ulici Moskevská. Řidič autobusu MHD prudce zabrzdil, což způsobilo pád jedné cestující. 

Policisté z Dopravního inspektorátu Liberec řeší v těchto dnech dopravní nehodu, která se stala krátce před polednem v pátek 29. ledna 2016 v centru Liberce v ulici Moskevská. Řidič autobusu MHD tov. značky IRISBUS Citidely linka č. 12  jel ulicí Moskevská ve směru jízdy k terminálu MHD na ulici Fügnerova a ve chvíli, kdy odbočoval vpravo na terminál MHD, ze zatím nezjištěných příčin s autobusem prudce zabrzdil. Následkem toho došlo k pádu jedné z cestujících v autobuse na podlahu, přičemž utrpěla těžké zranění. Osmašedesátiletá žena nahlásila zranění řidiči autobusu a následně vyhledala lékařské ošetření. Událost oznámila Policii ČR až opožděně. Z uvedených důvodů nemohla být u řidiče provedena orientační dechová zkouška na alkohol. 

Policisté nyní zjišťují příčinu, proč řidič reagoval takto prudkým bržděním a zároveň hledají případené svědky události, kteří by mohli poskytnout důležité informace vedoucí k objasnění nehodového děje. Obracíme se s žádostí o spolupráci zejména na cestující z daného autobusu. Informace je možné policistům sdělit prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec na tel. čísla  974 466 570 nebo 974 466 251.
 

7.3.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem