Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Automobily versus motocykly

SEMILSKO - Během posledních květnových dnů došlo na Semilsku ke dvěma dopravním nehodám. V obou případech šlo o střety osobních vozidel a motocyklů a vyčíslená škoda byla stejná.  

V pátek v poledne jel obcí Kořenov ve směru od Harrachova osobním automobilem řidič-senior. Zde také odbočoval vlevo na vedlejší silnici mezi domy. Přitom přehlédl motorkáře jedoucího v protisměru po hlavní silnici a došlo ke střetu obou vozidel. Řidič motocyklu přitom utrpěl lehké zranění. Muž za volantem vyvázl bez újmy na zdraví. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda byla vyčíslena na částku 110 000 korun.

175SM54.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další dopravní nehoda motocyklu a osobního vozidla se stala v sobotu odpoledne v obci Roprachtice. Řidič motocyklu jel ve směru od Poniklé na Vysoké nad Jizerou. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal s motorkou na mokré silnici smyk, přejel do protisměru a střetl se s protijedoucím osobním vozidlem. Muž za volantem byl ošetřen na místě, ale řidič motocyklu byl se zraněním letecky transportován do liberecké nemocnice. Šetřením vyšlo najevo, že motocykl měl propadlou technickou prohlídku a sjeté zadní kolo. Celková škoda byla stanovena také na 110 000 korun.

177SM03.JPG

 

 

 

 

 

 

 

1. 6. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

 


 

vytisknout  e-mailem