Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Autonavigace v hledáčku zlodějů

LOUNY - Škoda přesahuje sto tisíc korun... 

Policisté pátrají po pachateli, který kradl navigace z osobních vozidel. K těmto skutkům došlo z úterý na středu ve Vladimírské a Školní ulici v Lounech. Dosud neznámý zloděj se v prvním případě dostal násilným způsobem do osobního automobilu zn. Škoda Superb a kromě toho, že odcizil zabudovanou autonavigaci, poškodil i kožené sedadlo spolujezdce. V druhém případě se nezjištěný pachatel vloupal do osobního vozidla Škoda Octavia. Při krádeži této navigace poškodil palubní desku. Celková škoda byla odhadnuta na 109 tisíc korun. Policisté již oba případy šetří, zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci. 

Vloupačka do náklaďáku

Na odstavném parkovišti poblíž chlumčanského motorestu u Loun se ze zde zaparkovaných nákladních vozidel nekrade pouze motorová nafta, ale z nákladových prostor aut i různé věci. Naposledy se jednalo o kartóny s botami. Dosud nezjištěný pachatel vypáčil z úterý na středu zámek dveří nákladového prostoru, vnikl dovnitř a odcizil dosud neupřesněné množství krabic s různou obuví. Předběžně byla škoda odhadnuta na 24 tisíc korun. Část odcizené kořisti byla později nalezena ve sklepních prostorech jednoho objektu poblíž místa krádeže. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.   

Přes noc zmizela octávie    

Krádež vozidla oznámil ve středu žateckým policistům majitel osobního automobilu zn. Škoda Octavia. Jeho vůz zmizel z pozemní komunikace v ulici K Perči v Žatci. Škodu odhadl na 160 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž pátrají po pachateli krádeže uvedeného automobilu. 

Rekreační objekty středem zájmu 

V minulých dnech zavítal s nekalým úmyslem do chatové oblasti Klůček na Žatecku dosud nevypátraný zloděj. Zaměřil se na rekreační objekty, ze kterých kradl různé věci. Například z garáže u jednoho rekreačního domku odcizil zahradní nářadí a náčiní a dámské jízdní kolo. Na pozemku u dalšího objektu vytahal ze země elektrické kabely a poškodil venkovní osvětlení včetně čidla. Z garáže jiné rekreační chatky odcizil zařízení k bazénu a ruční zahradní nářadí. Celková škoda, kterou svým jednáním pachatel způsobil, byla odhadnuta na bezmála 70 tisíc korun. Policisté věc šetří jako podezření z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, po pachateli-ích pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. října 2012 

 

 

vytisknout  e-mailem