Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Autorádia a navigace

Stále oblíbený artikl zlodějů 

O tom, že obliba autorádií a již několik let nově i navigací mezi zloději neklesá, se přesvědčují okradení majitelé i policisté téměř denně. Množství případů pak pravidelně stoupá s lepšícím se počasím. Teplejší večery a noci lákají k procházkám, leckdy pak i zloděje k činu. V noci z pondělka 19. Na úterý 20. dubna 2010 zaznamenali policisté vykradená auta hned na dvou místech. V prvním případě se zloděj vloupal do automobilu zaparkovaného u domu v Dolanech. Z vozu sebral navigaci, přitom ještě vylomil kastlík palubní desky, rozbil okno a promáčkl přední dveře vozu, vše za 8.500 korun.
 
Druhý případ, kterým se policisté zabývali, se stal ve Velkém Dřevíči u Hronova. Tam drzý zloděj dokonce prošel neuzamčenou vstupní brankou až na pozemek u domu. Ze zaparkovaného auta, do kterého se dostal rozbitím okénka, pak odcizil autorádio Kenwood. Majiteli vozu způsobil škodu ve výši 13.000 korun.
 
Jak hronovští, tak jaroměřští policisté po pachatelích, kterým hrozí za přečin krádeže vloupáním až dvouletý trest odnětí svobody, pátrají.
por. Bc. Eva Prachařová
21. 4. 2010

vytisknout  e-mailem