Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Až 3 roky ve vězení hrozí 29letému muži

MLADOBOLESLAVSKO - V soušasné době si už odykává jiný trest ve vězení. 

Kriminalisté z Mladé Boleslavi zahájili trestní stíhání 29letého muže a obvinili jej hned ze tří přečinů, a to krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Za tyto činy hrozí muži až 3letý trest odnětí svobody. V současné době si muž již ve vězení odpykává trest za jinou trestnou činnost, pobyt za mřížemi se mu tak může značně prodloužit.

Mladoboleslavští kriminalisté muže viní z 5 skutků, kterých se měl dopustit v září loňského roku převážně v Mladé Boleslavi, ale i v jednom případě v Mělníku a Kosmonosech.

V Mladé Boleslavi se zaměřil na 2 kadeřnictví, kde odcizil převážně kadeřnické potřeby a holící strojky, vše v celkové hodnotě téměř 40 tisíc korun, další škodu napáchal na poškozených dveřích, kterými násilím do objektů vniknul. O pár ulic dál, v panelovém domě, odcizil 2 jízdní kola v hodnotě 15 tisíc korun. I v Mělníku si vyhlédl kosmetický salon, kde odcizil kosmetické pomůcky v hodnotě 5 tisíc korun.

V Kosmonosech si obviněný měl vyhlédnout rodinný dům, do kterého taktéž násilím vniknul a odcizil v něm elektoniku, pracovní nářadí, šperky a klíče od osobního vozidla a majitelům způsobil škodu za téměř 50 tisíc korun.

Celkově tak všem poškozeným způsobil škodu v za téměř 100 tisíc korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
31. března 2023

vytisknout  e-mailem