Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Babičku ošálil falešný vnuk

ZLÍN: Pozor na podvodníky, hlásí se telefonicky! 

Zlínsko je pod náporem podvodníků. Až na jednu paní jim však podle všeho nikdo nenaletěl.
V měsíci únoru přijala zlínská policie celkem jednadvacet oznámení o falešných podvodnících, kteří chtěli vylákat peníze na starších lidech. Neznámý muž se v telefonu vždy představil jako vnuk nebo rodinný příslušník, který je ve velkých nesnázích a nutně potřebuje peníze. Své babičce či dědečkovi oznámil, že si hotovost nemůže vyzvednout sám, ale pošle svého velmi dobrého a důvěrného kamaráda, který peníze vyzvedne a spolehlivě předá. Na tento trik v úterý 20. dubna naletěla jednadevadesátiletá babička ze Zlína. Ta neznámému člověku dala na smluveném místě v obálce více než sto tisíc korun.
Varujeme všechny starší lidi, aby si na podobný druh podvodu dali dobrý pozor. Je možné, že to podvodníci na Zlínsku zkoušeli i více než dvacetkrát, ale lidé nepovažovali za důležité to oznámit na Policii ČR. Přestože vše může působit důvěryhodně, jde o podvodníky, kterým v uvedeném případě hrozí až pětileté vězení.
Podobné případy se v posledních týdnech objevily i na dalších místech Zlínského kraje. Policisté po pachatelích intenzívně pátrají.

 

22. dubna 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem