Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Balistická vesta místo chráničů

NÁCHODSKO – Muž pod vlivem OPL vysvětloval policistům, proč má na sobě balistickou vestu. 

Náchodští policisté v rámci běžné silniční kontroly zastavili v úterý 1.3.2022 v odpoledních hodinách  muže jedoucího náchodskými ulicemi v osobním vozidle Fiat Seicento. Osmadvacetiletý řidič se podrobil testu na alkohol, který měl negativní výsledek. Následně ho policisté vyzvali k podrobení se orientační zkoušce na přítomnost OPL „DrugWipe“, ten skončil pozitivně na látku amfetamin/ metamfetamin, cannabis a cocaine.  Policisté proto řidiči zakázali další jízdu.

Hned druhý den se rozhodli zastavit muže jedoucího ve stejném vozidle. Přitom zjistili, že se jedná o jim známého muže z předešlého dne. Tentokrát měl na sobě balistickou vestu a snažil se policistům vysvětlit, že ji používá při jízdě na koloběžce, kterou má v autě. Muže opět podrobili zkoušce na přítomnost OPL, a opět s pozitivním výsledkem na amfetamin/ metamfetamin a cannabis. Vyzvali ho proto k odběru žilní krve a moči a zakázali další jízdu. Přestupek muži zákona postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Bezpečnost silniční dopravy je dlouhodobě vážným problémem, který chce Policie České republiky i nadále řešit kontrolami zaměřenými právě na požívání alkoholu či jiných návykových látek před jízdou. Nechceme totiž, aby byl alkohol a jiné látky příčinou lidského neštěstí.
Apelujeme proto na všechny řidiče, rozmyslete si velice dobře, zda po požití návykových látek, mezi které se řadí i alkoholické nápoje, usednete za volant svého vozidla.

por. Mgr. Lucie Konečná
8.3.2022, 09:00hod.

vytisknout  e-mailem