Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Balkónový zloděj dopaden

PLZEŇ – Kradl oblečení z balkonů bytových domů. Nyní mu hrozí až tři roky vězení. 

     Policisté Městského ředitelství policie Plzeň ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Plzeň 1 (Lochotín) a Plzeň – Vinice objasnili sérii vloupání do panelových domů v Plzni na Lochotíně a Vinicích a krádeží oblečení ze společných balkónů. Celkem z 5 skutků je obviněn teprve 23letý mladík s bohatou kriminální minulostí.
     Prvního ze zmíněných protiprávních jednání se dopustil v noci ze 4. na 5. května tohoto roku. Nejdříve násilím překonal zámek vchodových dveří panelového domu v Plzni na ulici Elišky Krásnohorské a do domu vstoupil. V mezipatře mezi 6. a 7. poschodím vypáčil dveře na společný balkon, který prohledal, ale nic z něj neodcizil. Poté sešel o patro níže. Mezi 5. a 6. patrem poškodil zámek balkonových dveří a z balkonu odcizil jednu pánskou mikinu. Ve svém protiprávním jednání pokračoval i 6. května. Nejdříve kolem půl čtvrté ráno zvonil na obyvatele jednoho z bytových domů na ulici Sokolovská s žádostí o vpuštění do domu. Protože jej ale do nemovitosti nikdo nevpustil, pokusil se vstupní dveře otevřít násilím. Vzhledem k tomu, že ani tento pokus vniknout do objektu se nezdařil, přešel k vchodovým dveřím druhé bytovky, které násilím vypáčil a do domu vnikl. Nejdříve se snažil dostat do sklepních prostor, protože se mu ale nepodařilo překonat dveře vedoucí ke sklepním kójím, vystoupal do mezipatra mezi 4. a 5. poschodím, poškodil plastové dveře společného balkonu a z něj odcizil jedny dámské tepláky, jedno pánské tričko a pár ponožek. I s lupem poté z obydlí odešel. Poslední skutek, ze kterého je obviněn, se odehrál kolem osmé hodiny večer dne 10. května 2014. Pachatel v tomto případě bez použití násilí vešel odemčenými vstupními dveřmi do panelového domu v Plzni v Rabštejnské ulici, v mezipatře mezi šestým a sedmým poschodím vytrhl petlici zajišťující vstup na společný balkon a z něj odcizil pánskou bundu.
     Poškozením dveří všech domů a odcizením věcí způsobil škodu téměř 8 000 korun. V průběhu šetření  bylo zjištěno, že mladý muž byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti opakovaně odsouzen. Naposledy jej v srpnu loňského poslal Okresní soud Plzeň – město  za přečin krádež nepodmíněně na 11 měsíců do věznice.
 
por. Ing. Hana Štefflová
14. května 2014

vytisknout  e-mailem