Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Barmanka si loupež vymyslela

ČESKÁ LÍPA - Ve čtvrtek odpoledne oznámila obsluha baru Tsunami v ulici Jindřicha z Lipé, že byla přepadena a pod pohrůžkou nože donucena k vydání tržby. Policisté a kriminalisté však zjistilli, že tomu bylo jinak. 

Ve čtvrtek krátce po druhé hodině odpoledne oznámila  na linku 156 obsluha baru Tsunami v České Lípě, že byla přepadena neznámým pachatelem a pod pohrůžkou nože donucena k vydání tržby ve výši téměř 30 tisíc korun. Po tomto telefonátu se ihned na místo dostavil kompletní policejní výjezd. Policisté s kriminalisty však v průběhu dokumentování oznámení na místě činu zjistili, že tomu bylo úplně jinak. Mladá žena si celou věc vymyslela za účelem ponechání si tržby. Část tržby, kterou si uschovala do osobní tašky, předala policistům, kdy zbylou částku již nemohla vrátit, neboť tu údajně prohrála na výherních automatech.  

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin zpronevěry, ze kterého zatím ještě mladá žena nebyla obviněna, ale v případě, že tomu tak bude, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody. Nyní se případem zabývají českolipští kriminalisté, kteří prověřují ještě další skutečnosti, které jsou nutné k tomu, aby mohlo padnout ve věci obvinění. 

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207, 725/900210
20. září 2013

vytisknout  e-mailem