Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Barum Czech Rally Zlín 2023 - čtvrtek

ZLÍNSKÝ KRAJ: Dnes i zítra večer bude uzavřeno centrum Zlína. 

Včera jsme zahájili bezpečnostní opatření v souvislosti s blížící se motoristickou soutěží Barum Czech Rally Zlín 2023. To bylo zaměřeno především na dodržování pravidel v silničním provozu. Policisté celkem zkontrolovali 171 motorových vozidel a zaevidovali 67 dopravních přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo stejně jako v jiných letech překročení nejvyšší povolené rychlosti, a to ve 47 případech. Ze strany účastníků letošní Barum rally jsme zaevidovali jednu vážnou dopravní nehodu, která se stala před patnáctou hodinou ve Vizovicích. Jeden ze závodníků při vjíždění na hlavní silnici pravděpodobně nedal přednost motocyklu, který přijížděl z jeho levé strany. Po střetu utrpěl poranění jak řidič motocyklu, tak i jeho spolujezdkyně.

První rozsáhlá uzavírka, která ovlivní dopravní situaci přímo v centru Zlína, je naplánována na dnešek, konkrétně od 22:45 do 1:30 hodin. Jednotliví jezdci mají v tomto časovém úseku prostor k seznamovacím jízdám městské rychlostní zkoušky, která v pátek oficiálně odstartuje letošní Barum rally. Po tuto dobu bude průjezd centrem Zlína značně omezen. V pátek bude trať městské rychlostní zkoušky uzavřena již od 16:30 hodin a se zprůjezdněním centra Zlína se počítá až hodinu a půl po půlnoci.
Již od brzkého pátečního rána budou pro běžný provoz uzavřeny komunikace v Malenovicích, neboť se tam uskuteční kvalifikační rychlostní zkouška. Trať bude uzavřena v 6:30 hodin ráno a otevření je naplánováno na druhou hodinu odpolední. Apelujeme na dodržování dopravního značení a pokynů policistů či pořadatelů.  
Další informace k Barum Czech Rally Zlín 2023 (včetně uzavírek) najdete na oficiálních stránkách pořadatele www.czechrally.com .
Od dnešního dne je v provozu i speciální telefonní linka 974 666 555, kterou budou až do neděle obsluhovat policisté operačního střediska.

17. srpna 2023, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

speciální linka

speciální linka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem