Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během čtvrtka na Jablonecku tři nehody s účastí chodců

JABLONECKO - Dvě nehody řešili policisté přímo v Jablonci a jednu v obci Zásada. 

K první nehodě vyjížděli dopravní policisté hned ráno, krátce po půl osmé, na Horní náměstí v Jablonci nad Nisou. Řidič osobního vozidla Smart jel ulicí Palackého ve směru od Mšena do centra města. Ve chvíli, kdy se blížil k přechodu pro chodce poblíž Střední uměleckoprůmylsové školy,  byl pravděpodobně oslněn sluncem a přitom přehlédl nezletilou chodkyni, která právě přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce z levé strany. Ta přecházela ještě spolu s dalšíma dvěma osobami. Řidič narazil levou přední částí svého vozidla do pravého boku chodkyně, která následně upadla na vozovku. Dívka utrpěla blíže nespecifické zranění, se kterým byla hospitalizována v jablonecké nemocnici. 

Další nehoda s účastí chodce se stala krátce po dvanácté hodině, tentokrát v obci Zásada. Zde došlo ke střetu nákladního vozidla s nezletilým chlapcem. Chlapec šel po chodníku ve směru od základní školy do centra obce a pravděpodobně chtěl přeběhnout vozovku, aniž by se řádně rozhlédl. Vběhl tak do jízdní dráhy nákladního vozidla, přímo pod pravý zadní bok. Řidič již nestačil na sitauci nijak zareagovat a došlo tak k najetí pravým zadním kolem na nohu chlapce. Chlapec byl se zatím blíže neuvedeným zraněním letecky transportován na ošetření do pražské nemocnice. 

O chvíli později, krátce před jednou hodinou odpoledne došlo ke střetu osobního vozidla s chodkyní v Jablonci nad Nisou, ulici Palackého. Ve směru od Mšena do centra města jela řidička vozidla Hyundai. Na křižovatce s ulicí U Rybníka odbočovala vpravo, kdy měla být pravděpodobně oslněna sluncem a přitom přehlédla chodkyni, která přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Přední částí vozidla narazila řidička do chodkyně, která utrpěla blíže nespecifikované zranění. 

U všech třech dopravních nehod podrobili policisté řidiče a u poslední nehody i chodkyni orientačním dechovým zkouškám na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly negativní.

Šetřením příčin a okolností nehod se i nadále zabývají jablonečtí dopravní policisté .
 

1. 3. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem